Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır" dedi.

Milyonlarca işçinin gözü asgari ücret toplantılarında, önümüzdeki günlerde belli olacak 2021 yılı asgari ücret öncesi siyasiler konu hakkında açıklamalarına devam ediyor. Daha önce grup toplantısında asgari ücret konusunda açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kişisel Twitter hesabı üzerinden de bir açıklama yaptı.

"ASGARİ ÜCRET 3 BİN 100 LİRA OLMALI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır" dedi. 

ekran-resmi-2020-12-26-16-00-09.png

KILIÇDAROĞLU MECLİS'TE NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, gündemde asgari ücretin bulunduğunu, milyonlarca kişinin bu konuyu yakından takip ettiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Bütçe görüşmelerinde açıkladık; asgari ücretin net, vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım. Sen asıl vergiyi alınması gereken yerlerden alacaksın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde para var ama sıra asgari ücrete gelince para yok. O nedenle bütün sendikalara sesleniyorum;  Bize göre asgari ücretin vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi ve doğru bulmuyoruz" diye konuştu.