Kilis'ten acı haber! 1 polis şehit

Kilis'ten acı haber! 1 polis şehit
Kilis'e düşen roketin parçalarını imha etmeye çalışan bomba imha uzmanlarının yanında roket parçası patlaması sonucu, bir polis şehit oldu 2 asker ise yaralandı.

BOMBA UZMANI POLİS ŞEHİT

Suriye’nin terör örgütü IŞİD konrolürdeki bölgeden bugün öğleden sonra ateşlenen roketin düştüğü Ekrem Çetin Mahallesi’ndeki parçaları imha etmek üzere olay yerine gelen bomba imha uzmanları güvenlik önlemi aldı.

Ekiplerin kontrollü imha işlemi sırasında patlama meydana geldi. Olayda 1 bomba imha uzmanı polis ile 2 asker yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan polis memuru yapılan müdaheleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı askerlerin acil serviste tedavileri sürerken, Kilis Valisi İsmail Çataklı ve İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

SINIRDAKİ BİRLİKLER ANINDA KARŞILIK VERDİ

Saldırı sonrası sınırda konuşlu birlikler, roketlerin atıldığı bölgedeki mevziyi IŞİD’li teröristleri ile birlikte ateş altına alarak imha etti.

 

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan roketlerle 22 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı Kilis’e, saat 15.35 sıralarında peş peşe 3 katyuşa roketatar mermisi atıldı. Roketlerden 2’si sınıra yakın noktada bulunan arazilere düşerek patladı. Patlamalarda yaralanan olmazken, bölgede bulunan bir çiftlik evinin duvarında hasar oluştu. Patlama ihbarı üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri, inceleme yaptı ve patlayan roket mermisine ait parçaları topladı.

Suriye’den atılan son roketatar mermisi ise Ekrem Çetin Mahallesi’nde boş araziye düşerek infilak etti. Patlama ihbarı üzerine bu bölgeye giden polis ekipleri de inceleme yaptı, rokete ait parçaları toplayıp incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

OBÜS VE ROKETATARLARLA İMHA EDİLDİLER

Roketli saldırı sonrası sınırda konuşlu birlikler de alarm durumuna geçti. Sınırda konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla kısa süre içerisinde katyuşa roketlerinin atıldığı IŞİD denetimindeki Kasrah bölgesi belirlendi. Bu tespitin ardından sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryaları da Kasrah bölgesindeki terör örgütü IŞİD mevzilerini ateş altına aldı.

Sınır birliklerinin 20 çok namlulu roketatar ve 19 obüs atışıyla yaptığı müdahale sonrasında Kasrah bölgesindeki mevziler, buradaki IŞİD’li teröristlerle birlikte imha edildi.