Hatay'ın bereketli topraklarında çiftçiler toprakla buluşturdukları tohumların hasadını sürdürüyor.
Kilosu tarlada 25 TL'den gidiyor büyük ilgi görüyor. 40 derecenin altında hasat ediliyor
Hatay'da 40 derecelik sıcağın altında Samandağ biberinin hasadına başlanırken, acısıyla ünü il sınırlarını aşan biber tarlada 20 ile 25 TL arasında alıcı buluyor.
Türkiye'de acı severlerin sıklıkla yediği Samandağ biberinde hasat zamanı geldi.
Kavurucu sıcakta Arsuz ilçesinde zorlu şartlarda hasat edilen biber, tarlada 20 TL ile 25 TL arasında alıcı buluyor.
İşçiler, zorlu hasatta litrelerce su tüketerek çalışıyor ve günde 800 TL kazanıyor.
51 yaşındaki Tahir Öztürk, hasattan memnun olduğunu ifade etti.
Öztürk, "Sabah 05.30-06.00 gibi başladık, bu sıcaklığın altında hasat halimi görüyorsun. Çok sıcak, iyi olmuyor yani güzel olmuyor fazla yoruluyoruz. Gelen kutular gidiyor, bidonlar sular boşalıyor. Günlük yevmiye ortalama 800 TL ama işine göre değişiyor. Biberi 4 dönüm gibi bir alana ektim. Daha bugün başladık siftah ettik” dedi.
Öztürk, “Şimdi pek bilemiyorum ne kadar olacağını, tam net bir şey söyleyemem şu anda ama tarladan 20 TL ile 25 TL'den sattık. Samandağ biberi acı olduğu için herkes tercih ediyor. Hilesi hurdası olmaz bunun şu anda Samandağ biberimiz güzel 10 numara diyebiliriz yani" diye konuştu.