Remzi Özdemir dolar için bugün yapılan satışı açıkladı. Kim aldı bu 500 milyon doları

Remzi Özdemir dolar için bugün yapılan satışı açıkladı. Kim aldı bu 500 milyon doları
Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Merkez Bankası'nın dolardaki yükselişi durdurabilmek için bugün 500 milyon dolar sattığını açıkladı.

TELE 1’de Betül Begümhan Aydoğan’n sunduğu Gün Ortası programına canı yayında bağlanan Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, doların yükselişini durdurmak için Merkez Bankası''nın bugün 500 milyon dolar döviz sattığını dile getirdi.

Özdemir, Merkez Bankası’nın bugün dolara müdahale ettiğini söyledi. Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“Yarım saat önce dolara müdahale oldu. 18 TL’ye geldiği anda yaklaşık 500 milyon dolarlık bir satış oldu. Bu normal bir satış değildi. Doları geriye doğru çekti. Acaba bu arka kapı operasyonu mu yoksa birilerine tanzim satış mı yapıldı? Müdahale sürekli var. Son müdahale bugün saat 12 ile 13 arası müdahale oldu.”

DOLARDA NELER OLUYOR? DOLAR KAÇ LİRA?

Bankalararası piyasada 17,96''nın üzerinde hareket eden dolar/TL  17,80''in altına kadar indi.

 Dolar gece yarısı piyasaların kapalı olduğu saatlerde 17,9750 ile 20 Aralık''tan beri en yüksek düzeye çıktı.

Dolar kuru 17,92 civarında işlem görüyor.

ABD ekonomisi 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesiyle mücadele ederken dün açıklanan gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ikinci çeyrekte ekonominin yüzde 0.9 daraldığını gösterdi. Ekonomi bir önceki çeyrekte de yüzde 1.6 daralmıştı. Bu da ekonominin resesyona girdiğini gösteriyor.

Fed çarşamba günü 75 baz puan ile bu yıl üçüncü defa faiz artırdı. Piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell''ın faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023''de faiz indirimine gidileceğine işaret eden açıklamalarının ardından pozitif seyretti.

İlgili Haberler