Kim Jong-un böyle gözdağı verdi: Dünya şahitlik edecek

Kim Jong-un böyle gözdağı verdi: Dünya şahitlik edecek
Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’dan, bütün dünya ülkelerine tehdit gibi açıklama geldi. Jong-un, “Dünya, yakın gelecekte Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (DPRK) yeni stratejik silahına şahitlik edecek.” ifadesini kullandı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’da yer alan habere göre, Kuzey Kore lideri Kim, ülkeyi yöneten Kore İşçi Partisinin Merkez Komite Toplantısı’nda konuştu.

Diktatör Kim, ABD ile ilişkilerde güven inşa etmek amacıyla nükleer silah ve kıtalararası balistik füze (ICBM) denemelerini rafa kaldırdıklarını ancak Washington yönetiminin buna Güney Kore ile ortak tatbikat düzenleyerek ve Pyongyang’a daha fazla yaptırım getirerek karşılık verdiğini söyledi.

ABD’nin kendilerini oyaladığını belirten Kim, bu koşullar altında füze denemelerini durdurma anlaşmasına tek taraflı uymalarını gerektirecek bir durum olmadığını kaydetti.

Kuzey Kore’nin stratejik silahlar geliştirme projelerini daha etkili şekilde ilerletmesi gerektiğini vurgulayan Kim, “Dünya, yakın gelecekte Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (DPRK) yeni stratejik silahına şahitlik edecek.” ifadesini kullandı.

Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesinin nükleer caydırıcılığını ne kadar artıracağının ABD’nin gelecekteki tutumuna bağlı olduğunu aktardı.

TRUMP: SÖZÜNÜN ERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Diğer yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Pyongyang liderinin açıklamalarının ardından gazetecilere verdiği demeçte, Kim ile çok iyi ilişkileri olduğunu söyledi. Trump, “Bir anlaşma imzaladı. Nükleer silahların yok edilmesini müzakere edeceğine dair bir anlaşma imzaladı. Singapur’da imzalandı bu anlaşma. Ben onun sözünün eri olduğunu düşünüyorum. Bakalım göreceğiz.” diye konuştu.