Kim Jong-Un füze gönderip Amerika'ya küfür etti!

Kim Jong-Un füze gönderip Amerika'ya küfür etti!
İlk kıtalar arası füze denemesini yapan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un başarıyla sonuçlanan denemenin ardından yaptığı açıklamada Amerikalılara küfür etti.

Kuzey Kore devlet televizyonu KRT'de yayınlanan haberde, Devlet Başkanı Kim Jong-un'un, füze denemesini izlerken çekildiği iddia edilen görüntüler ile Kuzey Kore liderinin ülkenin nükleer silahlardan hiçbir zaman vazgeçmeyeceği ve Washington'a nükleer ve füze denemelerinden oluşan yeni "hediye paketleri" göndermeye devam edeceğine dair mesajlarına yer verildi.

The Guardian'ın haberine göre Jong-un, ABD'nin 4 Temmuz tarihinde kutladığı Bağımsızlık Günü'nden söz ederek, füze denemesinin 'Amerikalı p.çlere' bir hediye olduğu ifadesini kullandı.

Haberde, açık bir alanda, etrafında generaller ve bürokratlarla bilgisayar monitörlerinin önünde ayakta alkış tutarken görülen Kim'in görüntüleri yer aldı. Haberde, Kim'in denemeyi, "yüzünde büyük bir gülümsemeyle" seyrettiği belirtilerek Kuzey Kore liderinin bilim adamlarına "Yankilere irili ufaklı hediye paketleri göndermeye devam edin." dediği ifade edildi.

Kim Jong-un ayrıca denenen füzelerin nükleer başlıklar taşıyabildiğini ve Kuzey Kore'nin dünyadaki her yeri vurabilecek nükleer bir devlet olmak için son adımlarını attığını belirtti.

Öte yandan Kore yarımadasındaki ABD ve Güney Kore kuvvetleri, Kuzey'in denemesine karşılık güç gösterisi olarak, Güney Kore karasularına yüksek isabetli füzelerle atışlar yaptı.

Salı günü Japon Denizine kıtalararası balistik füze fırlatan Kuzey Korenin dünyada vurabileceği alan genişledi. İnternet haber sitesi Paggal Parrot Kuzey Kore'nin son fırlattığı Hwasong-14 adlı balistik füzesinin dünyanın herhangi bir noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu duyurdu.

İlgili Haberler