Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında bomba haber: Artık her şey değişecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında bomba haber: Artık her şey değişecek
Bu yılın başında fenalaşarak hastaneye kaldırıldığına dair iddiaların ortaya atıldığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili flaş bir iddia geldi. Bir dönem Güney Kore'de üst düzey görevlerde bulunan bazı kaynaklar, "Kim Jong-un hastalığı yüzünden komaya girdi ve bütün yetkisini kız kardeşine bıraktı" dedi.

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği bilinen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

İddianın sahibi Güney Kore’nin eski devlet başkanlarından Kim Dae-jung’un danışmanlığını yağan Chang Song-min’den geldi.

SAĞLIĞI ÇOK KÖTÜ

Chang Song-min, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sağlık durumunun çok kötü olduğunu öne sürdü. Güney Kore medyasına konuşan eski danışman, “Onun komada olduğunu tahmin ediyorum, fakat henüz hayatta. Kendisi bu yıl çok az kamuoyunun karşısına çıktı. Bunun sebebi de sağlık durumu” dedi.

KIZ KARDEŞİ İKİNCİ LİDER OLDU
Kim Jong-un’un son dönemde siyaset sahnesinde yükselen kız kardeşi Kim Yo Jong’un ülke yönetimine dahil olduğunu söyleyen Chang Song-min, “Ülkenin yönetimini kardeşi üstlendi. Fakat henüz net bir geçiş süreci yaşanmadı. 33 yaşındaki kardeşi ülkeyi de facto ikinci lider olarak yönetiyor” ifadesini kullandı.

NİSAN AYINDA DA İDDİALARDA BULUNULMUŞTU

Nisan ayında kalbini tutarak yere yığıldığı iddiası ortaya atılan Kim Jong-un’un bir kalp ameliyatı geçirdiği öne sürülmüş ve Kuzey Kore liderinin uzun süre yoğun bakımda kaldığı açıklanmıştı. O dönemde Kim Jong-un’un yaşamını yitirdiği de öne sürülmüştü.

İlgili Haberler