Kimin görevden alınacağı az önce kulislere düştü. Gözler bu gece 00.00'daki Resmi Gazete'de

Kimin görevden alınacağı az önce kulislere düştü. Gözler bu gece 00.00'daki Resmi Gazete'de
Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye ayrılacak ve Bakan Elvan görevden alınacak.

Merkez Bankası’nın kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve doların 11 lirayı aşmasının ardından Ankara kulisleri çalkalanmaya devam ediyor.

İddialara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tekrar eskisi gibi ikiye ayrılacak ve Bakan Lütfi Elvan görevden alınacak.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş''un Hazine Bakanlığı''na, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati''nin Ticaret Bakanlığı''na atanması gündemde. Maliye Bakanlığı''na düşünülen isim ise Berat Albayrak''ın tez danışmanı Erişah Arıcan.

ERDOĞAN: FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLMAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, faize karşı olduğunu bir kez daha vurguladı. Erdoğan, "Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" dedi.

ELVAN, ERDOĞAN''IN SÖZLERİNİ ALKIŞLAMADI

Erdoğan''ın sözlerinin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan''a yönelik olduğu ileri sürüldü. Erdoğan''ın grup toplantısındaki konuşmasını herkes alkışlarken bir tek Elvan''ın alkışlamaması da bu tezi güçlendirdi.

İYİ PARTİLİ YILMAZ DA BENZER BİR İDDİADA BULUNMUŞTU

Bu gelişme sonrası Elvan''ın görevden alınacağı öne sürüldü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, cuma günü yaptığı paylaşımla Resmi Gazete''yi işaret ederek Lütfi Elvan''ın görevden alınacağını söylemişti. Yılmaz, "Bu gece saat 12:00''dan sonra Resmi Gazete''yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk Lirası''nın üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler