Kimse ihtimal vermiyordu ama sonunda bu da oldu: Onlar da korona virüsü bulaştırıyor

Kimse ihtimal vermiyordu ama sonunda bu da oldu: Onlar da korona virüsü bulaştırıyor
Korona virüs salgınında hastalığa az yakalanan bebeklerle ilgili dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) göre, üç çocuk bakım merkezindeki salgının ardından çocukların ve 8 aylık kadar küçük bebeklerin Kovid-19'u yetişkinlere bulaştırabildikleri görüldü.

OKULLARIN AÇILMASI

Bulgular, ülke çapında giderek daha fazla okul ve kreşin birebir teması olanaklı kılacak şekilde yeniden açıldığı ve CDC'nin de korona virüs yayılımını kontrol altına alma yönündeki rehberlik araştırmasını sürdürdüğü sırada geldi.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR DA HASTALANIYOR

Araştırmacılara göre önceki çalışmalar, 10 yaş üzeri çocukların virüsü okullarda yayabileceklerini göstermişti. Ancak bu yeni araştırma, ciddi biçimde hastalanmayan daha küçük çocukların da hastalığı yayabileceğinin daha açık bir kanıtı oldu.

Belirti gösteren çocuklar, hastalığı hafif geçiriyordu ama 8 aylık bir bebek ebeveynlerinin ikisine de virüs bulaştırdı ve ebeveynlerden birinin hastaneye kaldırılması gerekti.

Belgelenen 12 çocuk vakasında, temas edilen ebeveyn, kardeş ve diğer aile üyeleri gibi çocuk bakım merkeziyle ilgisi olmayan 46 kişiden en az 12'sine Kovid-19 bulaştı.

Kaynak: İndependent Türkçe