Kimsenin bilmediği şifa onda çıktı. Etin limonla karışımı öyle bir şeye iyi geliyor ki

Kimsenin bilmediği şifa onda çıktı. Etin limonla karışımı öyle bir şeye iyi geliyor ki
Kırmızı etin limonla karışımından şifa ortaya çıktı. Uzmanlar, kırmızı ette bulunan demirin emiliminin tam anlamıyla sağlanması için etin limon ile birlikte tüketilmesinde büyük fayda olduğunu belirtiyor. Söz konusu karşımda çok şaşırtan başka detaylar da var.

Pahalı olmasına rağmen vazgeçilmez bir yiyecek olan kırmızı etin faydaları saymakla bitmiyor.

Ulusalpost'ta yer alan habere göre kırmızı etten limonla karışımından da çok daha fazla fayda elde edebiliyor.

Uzmanlar, haftada 2 gün kırmızı et, 2 gün balık, 2 gün kuru baklagil ve 1 gün tavuk yenilmesini tavsiye ederken, kırmızı ette bulunan demirin emiliminin tam anlamıyla sağlanması için etin limon ile birlikte tüketilmesini öneriyor.

Buna göre, eti pişirirken limon suyu kullanın. 1 kilo ete bir yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyince etin çok daha çabuk pişmesini sağlayacak ve yumuşacık olacaktır. Çoğu kimse eti uzun süre pişmesine rağmen sert lastik gibi diye beğenmez şikayet eder. Yani lokum gibi etin sırrı limonda gizlidir. Yapmanız gereken işte bu.

Diğer yandan, eti marine etmek için yoğurdu kullanabilirsiniz. Ayrıca eti marine ederken soda ve kola veya limon kullanmalısınız bunların içinde asit değil gaz vardır.

Eti marine ederken süt - soğan veya soğan suyu gibi ürünlerde kullanabilirsiniz. Bunlar sinirlere direk etki ettiği için etin üzerinde etki eder. Pişince harika lezzet katar Bir başka yöntem ise dana etinde baharat olarak karabiber ve biberiye kullanabilirsiniz.

Kuzu etine ise kekik - karabiber ve pul biber ile kimyon ekleyin Eti marine etmeden önce biraz dinlendirin veya kasaptan dinlenmiş et alın Kuzu eti içine tuz -zeytinyağı ve karabiber ekleyin - kekik - yoğurt salça ve 2 damla limon ilave edin. bu yöntemle kuzu etinin aroması daha iyi olacaktır.

Etleri böyle marine ederek pişirirseniz daha yumuşacık ve lokum gibi et yemenizi sağlayacaktır