Kimsesizlerin kimsesi ol!..

Vah vah vah. Aziz okurlarım görüyorsunuz değil mi! Sık sık eleştirilen Süper Lig''de... Hatta Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra, "yerden yere vurulacağı" Fenerbahçe Başkanınca önceden ima edilen Süper Lig''de... Federasyonun lig bitimine on hafta kala, kendisine bağlı 13 hakem ve gözlemciyi nasıl "sattığını" ibretle izliyorsunuz değil mi?

Evet... Bence bu tek kelimeyle amiyane "satış!" diye adlandırılacak ibretlik bir hadisedir. Zira Fenerbahçe''ye başkan olduğundan beri, kendisini "enterne" edip başarısız kılmak için türlü "oyun ve entrikalara" muhatap bırakılan Ali Koç''un Trabzonspor maçı sonrası uyanıp, silahlarını, fark ettiği "gerçek hedefe" çevirince; TFF kendine bağlı hakem camiasını "bir kalemde" satıp, görevden el çektirdiği 13 hakem ve görevliyi hedef yapmıştır.

Peki neden? Hedeften çıkmak ve "kendilerini kurtarmak" için. Peki yerler mi? Elbette hayır! Mümkün mü? Buna müsaade eder miyiz? Ayrıca mesele sadece Fenerbahçe ya da Ali Koç da değildir. Ya! Bu bir plan. Bugün Ali Koç. Yarın Ahmet Nur Çebi. Öbür gün Burak Elmas ya da Ahmet Ağaoğlu. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ya da Trabzonspor, bunlar için fark etmez. Yapının karakteri bu. Bunlar kendi "hükümranlıklarını" devam ettirmek için herkese aynı tezgahı yaparlar. Yaparlar ki, zaten bir yığın problemle uğraşan kulüp başkanları hep "eksenlerinde kalsın, kapılarından ayrılmasın." Zira tek çıkış yolları da bu. Şu ana kadar da başardılar. Ya da öyle sanıyorlar.

Hele bir bakın şu rezalete!.. Canından bezmiş ne diyor Fenerbahçe Başkanı? "Karmaşa var, kaos var, güvensizlik var. Liyakat yok, adamcılık çok, kalite yok." Nerede? TFF''de. Mesela "naklen yayın ihalesi" ve kulüplerin "pay edeceği" en büyük gelir. Beş yıl önce 500 milyon dolar, şimdiyse 120 milyon dolar. Allah aşkına bu hesaba Dolmabahçe''deki saat kulesini satan Sülün Osman razı olur mu? Olmaz! Peki TFF Başkanı nasıl razı oluyor? İşte hadisenin aslı budur.

Şimdi gelelim Fenerbahçe Başkanı Ali Koç''a; Bak Sayın Başkan, bizce de söylediklerin harfiyen doğrudur. Sen Trabzonspor maçı hakem heyetini örnek göstererek haykırsan da şikâyetçi olman gereken hakemler değil "güvensiz" diye işaret ettiğin ve göreve geldiğinden beri seni "sıradanlaştırmaya" çalışan o "sistemin aktörleri" dediğin TFF''dir. O nedenle seni daha fazla sınamalarına fırsat verme. Yaptın bir yiğitlik... Geri de durma. Gel sana ve adına yakışanı yap!.. Yap ki hem Türk futbolunun makus talihini yıkmış ol, hem de "kimsesizlerin kimsesi" ol. Biz de arkanda duralım.

Yazarın Diğer Yazıları