Kir mıknatısı yöntemi ile psikolojik savaş!

Türk bilim adamı Cafer Yavuz’un da içinde bulunduğu bir ekip  “Kir mıknatısı” adlı proje ile içme sularındaki kirliliği çok ucuz ve kolay bir yolla temizlemeyi sağlayan metodu geliştirdi. Nanoteknoloji kullanılan projeye göre sudaki arsenik, saç telinin 5 binde biri büyüklüğünde demir oksit parçacıklarıyla temizlenecek. 12 nanometre çapındaki parçacıkların, zehirli maddeleri bugün kullanılan filtrelerden yüz ile bin kat arasında daha etkili arındırması hedefleniyor.

* * *

Pozitif bilimlerdeki bu önemli başarıların, sosyal bilimlerde de uygulandığını düşünelim.
Mesela toplum psikolojisinde!
İçme sularındaki kirliliği ortadan kaldıran yöntemle, insan beynini kirleten düşünceleri temizlemek mümkün müdür?
Bana göre mümkündür!
İnsan beyni, bugün kelimelere yüklenen olumsuz anlamlarla zehirlendiği için, devamlı çatışma ve huzursuzluk üretiyor. Tabii mesele sadece bundan ibaret değil. Kimileri insan beynini kirletmek için düşünce üretiyor. Halbuki kültür ve sanat hayatına katılacak olumlu kelimelerle, yeni bir insani iklim meydana getirilebilir!
Bunu kim yapacak?
Burada iş gerçek sanatçılara düşüyor.
Olumsuz yönde düşünce üretenlere karşı inatla, olumlu düşünce üretmek gerekiyor.

* * *

Biliyorsunuz, İstanbul’daki Zeynep Sultan Camii’nin Panosu’na  “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin”  ayeti yazıldığı için, birileri ortalığı karıştırdı!
Ayetler savaş zamanında inmiş de, sadece savaşta geçerliymiş de, bunları gündeme getirmek doğru değilmiş de..
İyi de Kur’an neden böyle öngörmüş, hiç araştırmışlar mı? Hayır, çünkü hedefleri insanlığa iyilik etmek değil Müslümanları savunmasız bırakmak!
Muharref Tevrat’a baksalar olmaz mı? Tevrat ne diyor bakın:
 “Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın.” (Tevrat, Mezmurlar Bölümü 2/8-9)
“Rabbin sana miras olarak vermekte olduğu bu kavimlerin şehirlerinden nefes alan kimseyi sağ bırakmayacaksın. Rabbin sana emrettiği gibi tamamen yok edeceksin.” (Tevrat, Tesniye 20/16,18)
“Vurun; gözünüz esirgemesin ve acımayın; ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla, kadınları helâk için vurun.”  (Tevrat, Hezekiel 9/5-6)
“Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.”  (Yeremya Bölümü, 12/3)
“Sen benim topuzumsun ve cenk silahımsın. Ve seninle milletleri kıracağım ve seninle ülkeleri helâk edeceğim.”  (Yeremya, 51/19,20)
Tevrat’ın bu ifadelerini hatırlatanlar “Merak ediyoruz, siz hiç onlardan, ’Müslümanlara ayıp oluyor ya.. Şunları çıkaralım’diyeni duydunuz mu?” diye soruyor. 

* * *


Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayraktar, Fatih Erboz’a yaptığı açıklamada “İslamifobianın birinci amacı Müslümanlardaki zihniyet değişimini sağlamanın psikolojik zeminini  oluşturmaktır. İkincisi; İslam Dünyasını küçültmek, Hz. Muhammed’i küçültmek hakir görme, İslam’da mutluluk arayışlarının önüne geçmek, bunun mümkün olmadığı imajını yaratmak amacıdır”  dedi. 
 Diğer taraftan, Prof. Dr. Anıl Çeçen, Selda Öztürk Kay’a yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Amaç PKK’nın silah bırakması”  sözleriyle gündeme getirdiği ve Kızılcahamam kampında da partililerinin onayına sunduğu yeni planın, ABD ve İsrail tarafından özel olarak hazırlandığını, planı milletin önüne getirme görevinin ise AKP’ye düştüğünü söyledi.
Çeçen, “PKK karşılığında Barzani devletinin kabulü” nü öngören  “yeni açılım” ın Türkiye’nin üniter devlet yapısını yerle bir edecek sürecin ilk adımı olduğunu belirtti.   

* * *


Demek ki insan beynini kirleten, özellikle Türk halkının psikolojik direnç gücünü kırmaya çalışan bir operasyon ile karşı karşıyayız!
Bu kirliliği temizlemek,  “Kir mıknatısı yöntemi” ni sosyal bilimlere uygulamakla mümkündür.

Yazarın Diğer Yazıları