Kıran-8 operasyonu başladı!

Kıran-8 operasyonu başladı!
Bitlis ve Siirt'te 3 bin 480 güvenlik personelinin katılımıyla "Kıran-8 Sehi Ormanları” operasyonu başlatıldı. Operasyonla bölücü terör örgütünün kış üslenmesinin engellenmesi hedefleniyor.

Bitlis ve Siirt'te bölücü terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine girmesini engellemek için Kıran-8 operasyonu başlatıldı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Sehi Ormanları bölgesinde barındığı tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Kıran-8 operasyonun başladığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Bitlis ve Siirt illerinde, bölücü terör örgütünün kış üslenmesine girmesini engellemek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığınca 'Kıran-8 Sehi Ormanları Operasyonu' başlatılmıştır.

Bahse konu operasyonda, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığında görevli; jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucuları timlerinden oluşan (3.480) personel [(232) operasyonel tim] görev almaktadır.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Kıran Operasyonları, kararlı bir şekilde başarı ile devam etmektedir."