Kiras: "Bahçeli 'evet' çıkmayacağını anladı"

Kiras: "Bahçeli 'evet' çıkmayacağını anladı"
Eski Başbakan Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar Gazetesi yazarlarından İbrahim Kiras, Bahçeli'nin eyalet çıkışını "bu sözleri söylemesindeki amacının çıkacak "Hayır" sonucunun sorumluluğundan kurtulma manevrası" olarak yorumladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar Gazetesi yazarlarından İbrahim Kiras, Devlet Bahçeli’nin referanduma iki gün kala yaptığı “eyalet” çıkışına ilişkin iddialarda bulundu.

Bahçeli'nin bu sözleri söylemesindeki amacının çıkacak "Hayır" sonucunun sorumluluğundan kurtulma manevrası olduğunu söyleyen Kiras, "Bahçeli ne yapmaya çalışıyor" diye sordu.

İşte Kiras'ın o yazısı:

"Referandumdan evet sonucunun çıkacağından emin olanlar açısından bu durumda -birtakım komplo teorilerini dışarıda bırakacak olursak- geriye kalan tek ihtimal Bahçeli’nin yaptığının siyasi manevra olmayıp millî hislerin doğurduğu samimi ve vicdani bir tepki olduğudur. Elbette sayın Bahçeli’nin milli hislerinden ve milli konulardaki hassasiyetlerinden kimsenin şüphesi olamaz ama kendisinin referandum gününe topu topu iki gün kala tartışmaya açtığı bu konunun 'bugünün gündemi olmadığı', milli hassasiyete sahip kesimlerde aylardır tartışılmakta olduğu bilinince ister istemez milliyetçi kimliğini zaten bildiğimiz MHP liderinin 'siyasetçi kimliği' de hatırlanıyor.

Konu hakkındaki akıl yürütmemiz bu noktaya geldiğinde ise ister istemez yeniden en baştaki ihtimale geri dönüyoruz ve Bahçeli’nin hepimizi şaşırtan tutum değişikliğini 16 Nisan referandumundan arzu edilen sonucun çıkmayacağının anlaşılmasına bağlamanın daha mantığa uygun bir seçenek olduğunu görüyoruz."

"BAHÇELİ HAKLI MI?"

Bahçeli'nin yaptığı "eyalet" çıkışına ilişkin "Peki, Bahçeli haklı mı burada? Buna karar verebilmek için şu realiteyi akılda tutmak gerekir: Bu konu aylardır konuşulan bir konu. İlk defa bugün gündeme gelmiş değil ki Bahçeli’nin buna tepki göstermesini doğal karşılayalım. İkincisi, MHP liderinin meclisteki oylamada evet dediği ve referandumda da evet diyeceğini açıkladığı metin değişmiş değil." diyen Kiras, Bahçeli'nin "Referandumdan üç gün öncesine kadar bir problem görmediği" öneriyi anayasa değişikliği metni yerine Cumhurbaşkanı danışmanlarının bazı ifadelerinden dolayı reddetme noktasına gelmiş olmasını da "anlaşılır değil" diye niteledi ve "Her halükârda MHP lideri Bahçeli’nin bu son çıkışında haklılık veya tutarlılıktan ziyade sandıklardan evet sonucunun çıkamayacağına ilişkin bir öngörüyle yapılmaya çalışılan bir siyasi manevranın izi görülüyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler