Kırık sandalye mafya geleneği mi?

Kırık sandalye mafya geleneği mi?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti ile katıldığı toplantıda sandalyesinin kırık olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal medyada ise 'kırık sandalye'nin eski bir mafya geleneği olduğu iddia edildi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden belediye başkanlarını ağırladığı toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oturduğu sandalyenin kırılması üzerine yere düşmüş, getirilen ikinci sandalye de sorunlu olduğu için üçüncüsü verilmişti.

İmamoğlu konuyla ilgili olarak, "Oturduğumuz sandalya, durup dururken kırıldı. Biraz yere düşer gibi olduk, düştük aslında. Sonra ayağa kalktık. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘İsraf yaptın’ dedi. ‘Parasını öde’ falan duymadım. Ben de ‘Bu israf değil, sandalye kırık, benle ilgili bir sorun yok. Ama olsun ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz’ dedim. Bu ilginç magazin bir durumdu. Tabi sandalye neden çürüktü, neden kırıldı, onu Cumhurbaşkanlığı araştırsın. Demek ki ya sandalye firmasında bir arıza var ya da bakımını yapanda." demişti.

MAFYA GELENEĞİ

Aradan günler geçtikten sonra sosyal medyada bir iddia ortaya atıldı.

Bir twitter kullanıcısı “Ağırlanmış kişiyi, önceden ayarlanmış kırık sandalyaye oturtmak eski bir Sicilya geleneğidir. Hele değiştirilen ikinci sandalyenin de kırık olduğunu söyleyerek üçüncüsünü vermek gözdağının en uç örneğidir. ‘Canın dahil elinde avucunda ne varsa alırım’ demektir.” diye bir mesaj yayınladı.

Ekşi sözlükte de bir mesajda “kırık sandalyede ağırlamak Sicilya mafyasının geleneği” ifadesi kullanıldı.

KIRIK SANDALYE ANITI

Diğer taraftan İsviçre’nin Cenevre şehrinde de bir kırık sandalye anıtı var.

Cenevre’nin Nations Meydanı’ndaki bu kırık sandalye anıtı 1997 yılında Daniel Berset tarafından, savaş sırasında mayınla ayağını kaybeden ‘Kara Mayını Kurbanları’ anısına yapılmış.

İlgili Haberler