Kırım'da Rus güvenlik servisi Türklerin evlerine baskın düzenledi. Türklere Rus zulmü

Kırım'da Rus güvenlik servisi Türklerin evlerine baskın düzenledi. Türklere Rus zulmü
Kırımlı Gazeteci Gülsüm Khalilova, Rus güvenlik servisinin işgal altındaki Kırım'da Müslüman Türklerin evlerine baskın düzenlediğini duyurdu.

Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilen Kırım’da 9 Ağustos’ta bir Rus askeri hava üssünde patlama olmuştu. Dün de Kırım’da yine Rusya’ya ait bir mühimmat deposunda patlama yaşanmıştı. Savaşın başından beri Kırımlı Gazeteci Gülsüm Khalilova bölgedeki gelişmeleri aktarmaya devam ediyor.

MÜSLAMAN TÜRKLERİN EVLERİNE BASKIN

Khalilova, Rus güvenlik servisinin işgal altındaki Kırım''da Müslüman Türklerin evlerine baskın düzenlediğini duyurdu.

Gazeteci Khalilova sosyal medya hesabından video paylaşarak, “Rus güvenlik servisi (FSB) işgal altındaki Kırım''da, ''''terör suçlaması'''' yaparak Müslüman Türklerin evlerine baskın düzenledi. ''''Delil'''' olarak ise Kuran-ı Kerim Elifbasını gösterdiler.” dedi.

MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA MEYDANA GELMİŞTİ

Rusya''nın ilhak ettiği Kırım''da Rus ordusuna ait bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Patlamanın nedeni sabotaj" ifadelerini kullandı.

KIRIMLI GAZETECİ PAYLAŞMIŞTI

Kırımlı gazeteci Gulsum Khalilova, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Khalilova, paylaşımında, “Kırım''da yaşanan patlamalar sonucunda demiryolu ile evlerine dönmeye çalışan Ruslar...” dedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım''ın Canköy yerleşim alanı kırsalındaki Mayskoye köyü yakınlarında bulunan Rus askeri birliğinin geçici mühimmat deposunda yaşanan patlamayla ilgili detayları paylaştı. Mühimmat deposundaki patlamanın, Ukrayna tarafından yapılan saldırı sonucu meydana geldiğini doğrulayan bakanlık, durumu "sabotaj olarak nitelendirdi.

Bakanlık ayrıca ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "16 Ağustos sabahı Cankoy yerleşimi yakınlarındaki askeri depo, sabotaj sonucunda hasar gördü. Askeri depodaki Patlama sırasında elektrik iletim hatları, elektrik santrali, demiryolu hattı, konut binaları ve bazı sivil altyapı alanlarında da hasar meydana geldi" ifadelerini kullandı.
 Açıklamanın sonunda, ciddi bir yaralanmanın bulunmadığı ve patlamanın yol açtığı enkazın kaldırılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

2014’ TE İLHAK ETMİŞTİ

Rusya 2014''te Kırım''ı Ukrayna''dan ilhak etmişti. O tarihten beri yarımadada Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol federal şehri olmak üzere iki federal birim bulunuyor. Bu federal birimler 2016''ya kadar Kırım Federal Bölgesi''ni oluştururken günümüzde Güney Federal Bölgesi''nin parçasıdır. 2014 Doğu Ukrayna protestolarının bir sonucu olan ilhaktan önce, 2014 Ukrayna devriminin sonrasında Rusya''nın Kırım''a askerî müdahalesi gerçekleşti.

İlgili Haberler