Kırmızı kategorideki Edirne'de yeni kısıtlamalar

Kırmızı kategorideki Edirne'de yeni kısıtlamalar
Sağlık Bakanlığının açıkladığı korona virüs risk haritasında 'çok yüksek risk' grubunda yer alan Edirne'de, 150 metrekare ve üzerinde olan marketlere girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Ayrıca marketlerin otoparkları da kısıtlama olduğu günlerde araç girişlerine kapatıldı.

Sağlık Bakanlığı''nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasında ''çok yüksek riski'' temsil eden ''kırmızı'' renkte yer alan Edirne, marketlere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi. 

Kentte, 100 bin nüfusa karşılık gelen korona virüs vaka sayısı, bir haftada 75,29''dan 107,43''e çıktı. Edirne Valisi Ekrem Canalp''ın başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu ile İl Hıfzıssıhha Kurulu''nun toplantısında alınan kararlar doğrultusunda kentte 150 metrekare ve üzerinde olan marketlere girişlerde HES kodu uygulaması bugün başladı. 

SEBZE MEYVE REYONLARI 15 SÜREYLE KAPATILDI

Marketlere giden vatandaşlar, görevlilere HES kodlarını göstererek içeriye alınırken, kodlarını gösteremeyen vatandaşlar ise içeriye alınmadı. Marketlerin dış alanında bulunan sebze meyve ve diğer reyonlar da 15 gün süreyle kaldırıldı.

Kararda, marketlerin otoparklarını kullanan araçlar için de kısıtlamalar getirildi. Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasında 10.00- 17.00 saatleri arasında en yakın mesafedeki market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüyerek gitmelerine karar verildi. Pazar günleri net işyeri alanı 150 metrekare ve üzerinde olan marketlerin otoparklarına kısıtlamanın olduğu gün ve saatlerde araç girişi yasaklandı.

NEHİR KIYILARINDA DENETİM YAPILDI

Edirne''de korona virüs tedbirleri kapsamında halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler ve tüm parklardaki oturma grupları kaldırıldı. Havaların güzel olduğu günlerde vatandaşların gittiği Tunca ve Meriç nehirlerinin kıyıları ile Bosnaköy ve NATO Köprüsü bölgesi, Tavuk Ormanı ve Kent Ormanı geçici olarak vatandaşlara kapatıldı. 

Sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı ilk cumartesi günü ise polis ekipleri, kapatılan parklar ve Meriç ile Tunca nehirleri kıyısında denetim yaptı. Ekipler, nehir kıyılarının vatandaşların kullanımına kapatıldığını belirterek, vatandaşların buralarda oturmalarına izin vermedi.