Kırmızı Oda, dizisinin yıldızı Binnur Kaya kimdir

Kırmızı Oda, dizisinin yıldızı Binnur Kaya kimdir
Kırmızı Oda dizisiyle ekranlara hızlı bir dönüş yapan Binnur Kaya, yeni rolü dolayısıyla dizi sevenler tarafından internette en çok aranılanlar arasına girdi. Peki, Binnur Kaya kimdir? Binnur Kaya kaç yaşında?

Oynadığı bir çok diziyle hafızalara kazınan Binnur Kaya, Kırmızı Oda dizisiyle tekrar gündemde.  Yıldız oyuncu başarılı performansı nedeniyle televizyon izleyicileri tarafından yoğun şekilde araştırılmaya başlandı. Uzun bir süredir hiçbir bir projede yeralmayan Binnur Kaya, yeni dizisi Kırmızı Oda ile tekrar sevenlerinin karşısına çıktı. dizide bir psikiyatristi canlandıran Binnur Kaya'nın  özel hayatı da merak  konusu oldu. 

BİNNUR KAYA KİMDİR?

Binnur Kaya yaşı en çok merak edilen ünlü isimler arasında bulunuyor. 19 Nisan 1972 doğumlu olan Binnur Kaya yaş olarak şu an 48 yaşında. Ankara doğumlu olan Kaya, aslen Elazığlı. Ünlü oyuncu, 1995 senesinde Bilkent Üniversitesi’nden mezun oldu. İlk televizyon dizisi Kaynanalar adlı yapım olan çok sayıda tiyatroda görev aldı. Binnur Kaya dizileri arasında en önemli yere sahip olan dizilerden bir tanesi Avrupa Yakası olarak geçiyor. Avrupa Yakası’nda canlandırdığı Şahika ve Dilber Hala karakterleriyle herkesin sevgisini kazanan oyuncu, büyük bir şöhrete kavuştu.

2010 senesinde rol aldığı Vavien filmindeki performansı ile 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri ve 3. Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 2014 senesinde de bu kez Aramızda Kalsın dizisindeki performansıyla 41. Magnum Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülü kazandı. Binnur Kaya boyu 1.63 metredir.

KAYNAK MYNET