Yeni düzenleme kapsamında şehirler arası yollarda yolcu veya yük taşıyan tüm ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.
Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet gibi araçların dingil üzerindeki lastikleri dahil olmak üzere tüm lastiklerinin kış şartlarına uygun olması şartı bulunuyor. Bununla birlikte seyir halindeyken lastik değiştirmek zorunda kalan sürücülerin de mevcut lastiklerini kış lastiği ile değiştirmiş olması gerekiyor.
VALİLİKLER SÜREYİ UZATMA YETKİSİNE SAHİP
Her ildeki hava şartları göz önünde bulundurulduğundan bu kapsamda valilikler uygulama süresini belirleme yetkisine sahip olacak. Bununla birlikte belirlenen tarih aralıklarının öncesinde veya sonrasında birer ay uzatma yapılabilecek.
Zorlu kış koşulları gerekçesiyle söz konusu uygulama bazı bölgelerde 15 Ekim tarihinde başlayabileceği gibi 15 Mayıs’a kadar da uzayabilir.
CEZASI BELLİ OLDU
2026 yılında hayata geçirilecek olan trafik cezaları kapsamında, kış lastiği takmayan ticari araç sürücülerine 5 bin 856 TL para cezası uygulanacak.