Kısıtlamalar 2'inci günde sona erdi. Kısıtlamalara uymayanlardan şok savunma. Denetimler sabaha kadar aralıksız devam etti

Kısıtlamalar 2'inci günde sona erdi. Kısıtlamalara uymayanlardan şok savunma. Denetimler sabaha kadar aralıksız devam etti
Hafta içi uygulamaya konan sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından akşam 21:00'da başlayan kısıtlamada denetimler gece boyunca devam etti. İstanbul'un bir çok noktasında polis ekipleri denetleme yaptı. Kısıtlama kuralına uymayanlara cezai işlem uygulandı.

Kısıtlamalar 2'inci günde sona erdi. Kısıtlamalara uymayanlardan şok savunmalar geldi

Sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatten itibaren polis ekiplerinin denetimleri de sabaha kadar devam etti. İstanbul'da bir çok noktada oluşturan denetleme noktalarında, vatandaşların belgeleri tek tek kontrol edildi. Belgesi olmayanlara cezai işlem uygulandı. 

istanbulda-kisitlama-denetimleri-sabaha-kadar-devam-etti-4538-dhaphoto8.jpg

Denetleme noktalarından biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Saat 21:00'dan itibaren köprüden geçen araçlar tek tek durdurularak, araçta bulunanların izin belgeleri kontrol edildi. Belgesi olmayanlara ceza yazılırken, köprüye yanlışlıkla giren bir TIR şoförüne de ceza kesildi.

istanbulda-kisitlama-denetimleri-sabaha-kadar-devam-etti-4538-dhaphoto1.jpg

SUÇU NAVİGASYONA ATTI

Ceza kesilen TIR şoförü, Azerbaycan'dan geldiğini belirterek, “Çorum'a gitmeye çalışıyorum. Navigasyon beni yanlış yola getirdi. Girdikten sonra anladım yanlış yola girdiğimi ama geri geri gidemediğim için buraya kadar gelmek zorunda kaldım" dedi. 

istanbulda-kisitlama-denetimleri-sabaha-kadar-devam-etti-4538-dhaphoto2.jpg

 CEZA KESİLEN VATANDAŞTAN İLGİNÇ TEPKİ

D-100 karayolu Edirnekapı Şehitliği mevkii Ankara istikametinde de denetim vardı. Yapılan denetimde taksiyi durduran ekipler içindekilerden izin belgesi istedi. Kısıtlama kuralına uymadığı belirlenen yolcuya cezai işlem yapıldı. Ceza yiyen vatandaş, “Sokağa çıkma yasağını biliyorduk. 4 tane çocuk var. Evde ekmek bekliyor. Kim bakacak onlara. Sokağa çıkma yasağı var da, gel bir de kaldığımız yeri gör. Ben fırında çalışıyorum. Cezayı da yazıyorlar işte böyle. Yazsınlar canı sağ olsun. Devletimiz var olsun" dedi. 

istanbulda-kisitlama-denetimleri-sabaha-kadar-devam-etti-4538-dhaphoto4.jpg

DHA