Bilal Erdoğan’dan yeni TÜGVA açıklaması

Bilal Erdoğan’dan yeni TÜGVA açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı'nın Kocaeli'deki açılışında yaptığı konuşmada isim vermeden TÜGVA'yı savundu.

AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın oğlu Bilal Erdoğan''ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı''nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edildi.

Bilal Erdoğan, TÜGVA''ya yönelik iddialara üstü kapalı bir şekilde yanıt verdi.

"PEKALA KARDEŞÇE YAŞARIZ AMA DÜŞMANLARIMIZ İZİN VERMİYOR"

Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı''nın Kocaeli''deki yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Geçmişini sahiplenmeyen kendi geleceğini değil başkalarının ancak geleceğini inşa edebilir'''' diyen Erdoğan, ''''Başkalarının ancak geleceğine hizmet edebilir. Mesele aslında basit bu topraklar üzerinde kardeşçe, bu toprakları bu topraklar yapan değerler etrafında asgari müştereklerimiz etrafında pekala yaşarız ama bunu bizim düşmanlarımız istemiyor'''' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ÜLKEMİZİN BİR SÜRÜ BÖYLE KURUMLARI VAR”

Sanki oradan başlıyor iş. Eskiden de bugün de maalesef bu topraklarda bu huzurun, bu dik duruşun, bu güçlenmenin olmasını istemeyen odaklar elbette içeride kendi maşalarını bulup bunları seferber ediyorlar. Biz buna karşı uyanık olmak zorundayız. Haberdar olmak zorundayız. Kurumlarımızın itibarsızlaştırılmasına müsaade etmemeliyiz. Ensar Vakfı bir kurum, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı bir kurum, imam hatipler bir kurum. Ülkemizin bir sürü böyle kurumları var.

"YÜZBİNLERCE İNSANI AYNI ZAMANDA ÜZÜYORSUNUZ"

Yani emekle imkanla seferberlikle gönüllükle inşa edilmiş kurumlar. Bunların hepsinin sevenleri var. Bunların hepsinin arkasında insanlar var. Siz bu kurumları tahkir ettiğiniz zaman yüzbinlerce insanı aynı zamanda üzüyorsunuz. On binlerce insana hakaret etmiş oluyorsunuz, iftira etmiş oluyorsunuz. Onun için bunun bu kadar kolay bu kadar ucuz olması lazım. Onun için belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Hakikaten bu algı çalışmalarına bakmadan doğru bildiğini yapmış ve Ensar Vakfının bu çalışmalarını desteklemiş.''''

İlgili Haberler