Kışlada zehirlenen asker için Vali'den açıklama

Kışlada zehirlenen asker için Vali'den açıklama
Manisa Valisi Güvençer, kışlada ölüme yol açan gıda zehirlenmesi hakkında, "Ölüme neden olduğu düşünülen bir bakteriye rastlanmadı. Artık şu anda tek kuvvetli şüpheli gıda. Orada tüketilmiş olan hindi eti" dedi.

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1046 asker hastanelik olurken Piyade Er Hüsnü Özel yaşamını yitirdi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenmelere ilişkin, "Su ile ilgili laboratuvar sonuçları geldi. Sularda herhangi bir kirletici unsur, Salmonella bakterisine rastlanmadı. Artık şu anda tek kuvvetli şüpheli gıda. Orada tüketilmiş olan hindi eti" dedi.

Vali Güvençer, Jandarma 178. Kuruluş yılı dönümü etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği İl Jandarma komutanlığında askerlerin rahatsızlanmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Burada 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenmelere ilişkin sudan alınan tahlil sonuçların çıktığını belirten Güvençer, şunları söyledi: "Hepimizin bildiğini ve daha önceki açıklamalarda belirttiğimizi tekrarlıyorum bu bir bakteriyel enfeksiyondur. Bu enfeksiyonun ismi Salmonella. Bunun su ve gıda yolundan geçme ihtimali çok yüksek. Su ile ilgili laboratuvar sonuçları geldi. Sularda herhangi bir kirletici unsur, Salmonella bakterisine rastlanmadı. Artık şu anda tek kuvvetli şüpheli gıda. Orada tüketilmiş olan hindi eti. Ama bu laboratuvar sonuçlarından kesinleşmeyen bir sonuç. Hastalardan alınan gıda maddeleriyle ve tüketilen gıda maddeleriyle yani alınan numunelerle ilk olarak kesin olmayan sonuç gıda şüphesi. Ortada insan sağlığını tehdit eden bir
hadise olduğu için, bir şüpheli ölüm olduğu için Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu laboratuvardan çıkacak sonuçlarda bir delil olarak kullanılacak ve soruşturma sürdürülecektir."

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, 23 Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran 1049 askerden 207'si hastanelerde tedaviye alınmıştı. Bir asker de hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler