Kissebükü'nün imara açılması Meclis'te

Kissebükü'nün imara açılması Meclis'te
Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, kendi oteli için doğa harikası Kissebükü koyunu imara açmış ve 25 dönümlük bir bölümü ek tahsis yapmıştı. Konuyu Meclis'e taşıyan CHP'li Alban, "Bakanlığınızı kullanarak şirket yatırımlarınızı büyütüyorsunuz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, Bodrum Kissebükü Koyu’nun Adalıyalı bölgesindeki otel yatırımı için kendi şirketine 25 dönümlük ek tahsis yapması tepki çekti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. 
Ersoy, bakan olmasının ardından şirketi ETS’yi yasalar gereği devretse de, Adayalı’dan “ilgisini” çekmiyor. Bölgedeki 95 dönümlük alana Bodrum’daki 4. otelini yapmak isteyen şirket, sivil toplum kuruluşlarının eylemleri ve hukuk mücadelesiyle karşılaşmıştı. Bunun için hazırlanan imar planları yargı kararıyla iptal edilmişti. Ersoy’un projeden vazgeçtiğini açıklamasını bekleyen Bodrumlular ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı 25 dönümlük ek Hazine arazisi tahsisiyle şaşkına döndü.

CHP’li Alban, Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede “Yapılan imar değişikliği sonucu güzelim doğa parçasının talanı ile ilgili Bakanlık koltuğunu kullanarak, şirketinizin yatırımlarını büyüttüğünüz konusunda öne sürülen iddialar hakkındaki görüşleriniz nelerdir” sorularına yer verdi.

Avukat Betül Sümer Cinmen de, 25 dönümlük ek tahsis alanı için hazırlanan 1/25 binlik planlara itiraz edeceklerini söyledi.