Kıvırcık saçlılara özel bu önerilerden sonra uyguladığınız bakım yöntemlerini herkes öğrenmek isteyecek!

Kıvırcık saçlılara özel bu önerilerden sonra uyguladığınız bakım yöntemlerini herkes öğrenmek isteyecek!
Saç bakımı hem günlük motivasyonumuz hem de deri sağlığımız için önem taşıyor. Tempolu bir güne başlarken veya yorucu geçen günün sonunda saç bakımımıza elimizden geldiğince zaman ayırıyoruz. Hiç kuşkusuz, kıvırcık saçlılar için bu zaman dilimi biraz daha meşakkatli oluyor. Kıvırcık saça sahip kişiler için paylaşacağımız doğal bakım tüyolarıyla saç bakımınızı biraz daha kolaylaştırıp sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.

Canlılığını her daim koruyan buklelere sahip olmak zor değil. Bunun için yapmanız gereken şey, verdiğimiz önerileri dikkatli şekilde günlük rutininize dahil etmek olacak. Gelin, ayna karşısında keyifle izleyeceğiniz bukleleriniz için gerekli adımlara birlikte bakalım!

TARAMA

Kıvırcık saçlarda dikkat edilmesi gereken ilk nokta: tarama. Daha etkili sonuç için saçlarınızı yıkamadan önce taramanız gerekir. Geniş aralıklı ve kalın tırnaklı tarakla uçlardan köklere doğru saçlarınızı taramalısınız. Bu adım birbirine girmiş saçlarınızı açıp saç kökünüzün nefes almasına katkı sağlar.

YIKAMA

Saçınızı her gün bol şampuanla yıkamaktan kaçınmak önemli adımlardan biri. Kıvırcık saçlar, kurumaya ve kırılmaya müsait olduğu için her gün yıkamak doğru olmayabilir. Saçınıza kulak vermeniz ve ihtiyacına göre saçınızı yıkamanız gerekir. Saç yapınıza göre iki veya üç günde bir yıkama rutini oluşturabilirsiniz. Saçınızı yıkarken derinizi sertçe kaşımak yerine parmak uçlarınızla hafifçe ovalamanız saçınızın daha sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca kullanacağınız şampuanın alkol bazlı bileşenlere sahip olmamasına dikkat etmenizi öneririz.

KURULAMA

Saçınızı yıkadıktan sonra sert havlularla saçınızı hoyratça kurulamayın. Pamuklu ve yumuşak havluyla suyunu süzerek saçınızı kurulamalısınız. İyice süzdükten sonra eliniz tarağa giderse iki defa düşünmenizi öneririz. Yıkandıktan sonra ağırlaşan saç telleriniz tarak darbeleriyle dökülebilir. Geniş aralıklı ve kalın tırnaklı tarak yardımıyla saçta oluşmuş karmaşıklığı hafif dokunuşlarla açabilirsiniz.

BAKIM ÜRÜNLERİ

Yıkama konusunda belirttiğimiz şampuanın özellikleri bakım ürünlerinde de geçerli. Kıvırcık saç kırılmaya müsait yapıda olduğundan saçınızın kurumasına neden olan alkol bazlı ürünleri tercih etmemek daha doğru olur. Bunun yerine Hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi doğal ürünler kullanmanızı öneririz. Bu yağları saçınız kuruduktan sonra saç uçlarınızdan başlayarak saç kökünüze doğru yumuşak dokunuşlarla uygulayabilirsiniz. Bakım ürünleri seçiminizde de alkol bulundurmayan ürünleri tercih etmeniz, buklelerinizin canlı durmasını sağlayan adımlardan biri.