"Kıyma makinası" benzetmesi, Akşener ile Soylu arasında 'nazik' bir tartışma başlattı

"Kıyma makinası" benzetmesi, Akşener ile Soylu arasında 'nazik' bir tartışma başlattı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisine ve partisine yönelik yapılan tehdit ve hakaretlere dikkat çekmek için ““Her gün bir arkadaşın kıyma makinesine atıldığını” belirtti. Akşener’in bu ifadesine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Twitter’dan verdiği cevap ise şaşırttı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamalarda, bazı çevrelerin hemen her gün tehdit, iftira ve hakaretleriyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekmişti.

Akşener, bunları takip etmekte bile zorlanır hale gelindiğini belirterek, yaşadıkları durumu “Her gün bir arkadaşın kıyma makinesine atıldığını” söyleyerek ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Akşener’in bu açıklamasını eleştiren bir paylaşımda bulundu.

Soylu’nun paylaşımında, 27 Mayıs 1960 darbesinin sonrasındaki günlerde Akşam Gazetesi’nin manşetinde çıkan ve devrilen Demokrat Parti iktidarının kayıp öğrencilerin cesetlerini yok etmek için yem makinalarında kıyılıp toz haline getirildiğini belirten haberin küpürünü paylaşıp, söz konusu haberle Akşener’in betimleme yaptığı ifadelerini bir tuttuğu görüldü.  

Soylu'nun Akşener'e yönelik, “Bebek davası, Don davası, Kıyma makinasına koyulan öğrenciler, Yalanlar iftiralar... Haysiyet gözetmediler, Vicdan gözetmediler. Bir Başbakan asıldı! Meral Hanım, Keşke o talihsiz cümleyi etmeseydiniz... Telafisi yok maalesef Hem de bir kadının namusuna iftira atana...” ifadelerini kullandığı paylaşımında nezaketini koruyarak, her zamanki gibi "Akşener" demek yerine "Meral hanım" şeklinde hitap etti.

ekran-alintisi-852.jpg