Kızılay çadırında cemaat üyelerinin ne işi var?

Kızılay çadırında cemaat üyelerinin ne işi var?
Korona virüs salgını devam ederken telefonlarına mesaj gelen vatandaşlar bağış yapmak için Kızılay çadırlarına gitti. Ancak Kızılay’ın çadırına gidenler, İsmailağa Cemaatine bağlı Kıyam-Der üyeleri ile karşılaştı. Kızılay'ın Kıyam-Der ile dikkatleri çeken işbirliği kameralara takıldı.

Kızılay, dün sokağa çıkma yasağı devam ederken, vatandaşların cep telefonlarına “kan bağışında bulunun” mesajı gönderdi. “Sadece hayat kurtarmak için evden çık” çağrısına kayıtsız kalmayan çok sayıda vatandaş Kızılay çadırına gitti. Ancak Kızılay’ın, çadırında “Kıyam-Der” ile işbirliği hâlinde olması dikkatleri çekti.

TELE1’in haberine göre, İstanbul Şirinevler’de Kızılay’ın kan bağışı organizasyonu düzenledikleri çadırda, Kıymetli Adam Sait Altunbiz İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği(Kıyam-Der)’ne mensup oldukları üstlerindeki yeleklerdeki yazılardan anlaşılan kişiler yer aldı. Kızılay yetkilileri, muhabirin sorularını yanıtlarken Kıyam-Der mensupları muhabire, seslerini yükseltip hakaret etti. Kızılay personeli ise vakıf elemanlarına hiçbir müdahalede bulunmazken, Kıyam-Der mensuplarının kendileri ile işbirliği içinde olduklarını kabul ettiler.

“KIZILAY MESAJI İZİN BELGESİNİN YERİNE GEÇİYOR”

İsmailağa cemaatine bağlı olan derneğin, devletin kurumu Kızılay’ın personeliyle ilişkisi anlaşılamazken, kan alma çadırındaki vatandaşları sıraya sokanların da o derneğin elemanları olması dikkat çekti.
Öte yandan, Kıyam-Der internet sitesi üzerinden de bildiri yayınlayarak, “Kızılay tarafından gelen mesajların dışarı çıkma yasağında izin belgesi yerine geçiyor, eğer sms gelmediyse bölge hocalarını arayarak kayıt yaptırabilirsiniz” diye duyuruda bulundu.
Kıyam-Der daha öncede kendisi ile aynı camiadan olan İsmailağa cemaatine mensup Fatih medreseleri üyeleri ile Mekke’de kavga etmişti.

İlgili Haberler