Kızılay ile ilgili iddialar Meclis gündeminde

Kızılay ile ilgili iddialar Meclis gündeminde
CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Türk Kızılay’ının belirli siyasi parti veya partilerin çıkarları için kullanılıp kullanılmadığını tespit edilmesine Meclis araştırılması açılmasını talep etti.

Kızılay ile ilgili son dönemde çeşitli iddialar gündeme gelirken, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Türk Kızılay’ının belirli siyasi parti veya partilerin çıkarları için kullanılıp kullanılmadığını tespit edilmesine yönelik Meclis araştırılması açılması için teklifte bulundu.

Özkan teklifinin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı;

"Kuzey Makedonya Cumhuriyetinde yaklaşık 80 bin Türk azınlık yaşamaktadır. Bu Bölgede ki Soydaşlarımızdan son zamanlarda Kızılay ile ilgili yoğun sitem ve şikâyetler gelmektedir.

Şikâyetlerde AK Partinin bu ülkede ki seçim dönemlerinde, komşuyu komşudan ayıracak şekilde, kendine yandaş olarak gördüğü siyasi parti üyelerine ve kesimlere, Türk Kızılay’ını kullanarak sözde yardım yapmaya devam etmektedir denilmekte. Farklı düşünceleri, farklı yaşam biçimlerini, farklı inançları bir zenginlik değil de ayrıştırıcı unsur olarak görüp kuruluş amaçları ile bağdaşmayan faaliyetlerde bulunan Türk Kızılay’ının bu topraklarda ki soydaşları hayal kırıklığına düşürmüştür.

Adını, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği Türk Kızılay’ının, belirli şahısların çıkarları ve siyasi rantları için kullanıldığı görülmektedir. Yukarıda yazılan gerekçelerle, söz konusu Türk Kızılay’ının belirli siyasi parti veya partilerin çıkarları için kullanılıp kullanılmadığını tespit edilmesi, varsa sorunların giderilmesi, yapılan yanlışların tekrar etmemesi için Meclis Araştırması açılmasının gerekli olduğu kanısındayız."

CHP'li Yüksel Özkan'ın Kızılay ile ilgili Meclis araştırması açılmasın için verdiği önerge ise şöyle:

chp1-005.jpg