Kızılay'dan kurbanlık et ithali!

Kızılay'dan kurbanlık et ithali!
Kızılay, Et ve Süt Kurumu ve Tarım Bakanlığı'nın et ithali yapılmayacağına dair yaptığı açıklamalara rağmen Kurban Bayramı'nda dağıtacağı etleri kesim maliyeti daha ucuz diye ithal edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu sene Kurban Bayramı'nda kurbanlıkiçin hayvan ithal edilmeyeceğini açıklamasına rağmen Kızılay’ın yurtdışından ithal edeceği kurbanlıkların ihalesi geçtiğimiz hafta yapıldı. İhale yurt içinde tek bir firmada kaldı.

Kurbanlık ithalatı ihalesini alan firma, Ukrayna, Polonya, Macaristan ve Bosna Hersek’te keseceği hayvanları karkas olarak Türkiye’ye teslim edecek. Karkas olarak getirilecek kurbanlık etler, İzmir’de konserve yapılacak. Tarımdanhaber'de yer alan habere göre yapılan ihaleye göre Kızılay, yurt dışında kesilerek Türkiye’ye getirilmek üzere yaklaşık 6 bin büyükbaş kesimi yapacak. Kızılay’ın Türkiye’de dağıtacağı kurbanlık etlerini yurt dışında kestirmesinin nedeni olarak fiyatların Türkiye’ye göre ucuz olması gerekçe gösteriliyor.

Bilindiği üzere et ithalatı yetkisi geçtiğimiz yıl Et ve Süt Kurumu’ndan sonra yardım kuruluşlarına da verilmişti. Bu ithalat yetkisine göre yardım kuruluşları, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağı eti gümrüksüz bir şekilde ithal edebiliyor.