Günde 1 fincan yetiyor. Zehir gibi hafızanın ilacı

Günde 1 fincan yetiyor. Zehir gibi hafızanın ilacı
Kolesterolü düşüren kızılcığı sadece günde 1 fincan yeseniz vücut için yeterli oluyor. Kızılcığın faydaları saymakla bitmiyor. İşte kızılcığın faydaları…

Yurt dışında yeni bir çalışmaya göre; kızılcık hafızayı geliştiriyor ve kötü kolesterolü düşürüyor.

Araştırma ekibi, 50 ila 80 yaşındakiler arasında günde bir fincan kızılcık eşdeğeri tüketmenin faydalarını inceledi.

Bulgularının, nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi için etkileri olabileceğini umuyorlar.

 

 

ARAŞTIRMANIN SONUCU

Sonuçlar, kızılcık tüketmenin, katılımcıların günlük olaylarla ilgili hafızasını (görsel epizodik hafıza), sinirsel işleyişi ve beyne kan vermesini (beyin perfüzyonu) önemli ölçüde iyileştirdiğini gösterdi.

KIZILCIK FAYDALARI NELERDİR?

-Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur yüksek tansiyonu önler. Bu iki özelliği ile de kalp ve damar hastalılarına yakalanma riskini azaltır.

-Kalp ve damar hastaları, felç ve kalp krizi geçirenlerin iyileşme sürecini hızlandırır.

-Kızılcık ve şeker hastalığı arasında olumlu bir ilişki vardır. Kızılcık tüketiminin diyabeti ve kolesterol yüksekliğini önlediğini gösteren çalışmalar vardır.

-Kızılcık bitkisinin faydaları arasında vücudun gücünü artırması da vardır. Kızılcık kirazı bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırır ve vücudu mikroplardan korur.

-Kızılcık bilimsel faydaları tez çalışmalarına da konu olmuştur. Antioksidan maddeler içeren kızılcık, vücutta yer alan zararlı maddelerin dışarıya atımını kolaylaştırır.

-Kızılcığın içeriğinde yer alan melatonin hormonu, uykusuzluk problemini önlemede etkindir uyku düzenini sağlar ve vücudun biyoritmini düzenler.

-Kızılcıkta yer alan proantosiyanidin maddesi diş etlerinin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak dişleri korur. Özellikle tartar, plak gibi diş rahatsızlıklarını engeller ve asitli yiyecek tüketimi sonucu dişlerde görülen rahatsızlıkları minimuma indirir.

Vücutta oluşan iltihapların tedavisinde önemli rol oynar. Yaraların daha çabuk iyileşmesine katkıda bulunur ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkindir.

-Kanser hücrelerinin oluşumunu ve oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını önler.

-Aşırı yemek yeme ve yediklerini sindirememe problemlerini ortadan kaldırır. Hatta ülser gibi mide rahatsızlıklarının üstesinden gelmeye yardımcı olur.

-Kızılcık cilde faydaları ile özellikle kadınların gözde meyveleri arasındadır.

-Antioksidan içeriği sayesinde cilde zarar veren ajanları yok ederek cildin parlamasına ve yaşlanma etkilerinin minimuma inmesini sağlar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kızılcık maskesi ile cildinize sağlıklı bir dokunuş sağlayabilirsiniz.

-Kızılcık böbrek taşı oluşumunu engeller. Böbrek taşlarını düşürmek için kızılcık suyu tüketilmesi önerilir.

-Faydaları ile ön plana çıkan kızılcık hamilelikte zararlı mı sorusu akılları kurcalayabilir.

-Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, hamile olanlar veya kızılcığa alerjisi olanların doktora danışmadan kullanmamaları gerekir.

-Kızılcık faydaları cinsel olarak da bulunmaktadır, cinsel gücü artırdığı söylenmektedir.

-Kızılcığın faydaları ile ilgili internette yapılan aramalarda kızılcık çorbasının faydaları, kızılcık hoşafının faydaları, kızılcık ezmesinin faydaları, kızılcık ekşisinin faydaları gibi farklı kızılcık kullanımlarına da bakılmaktadır.

-En verimli sonuçların alınması için doğal kızılcığın çiğ tüketilmesi ya da kızılcık suyunun doğal yöntemlerle hazırlanması önerilmektedir.

-Damak tadınıza göre farklı tarifleri de elbette deneyebilirsiniz ancak yapılan işlem ne kadar çok olursa meyve özünün fayda oranının değişebileceğini de göz önünde bulundurmanızı öneririz.

-Kızılcık hapı faydaları nedeniyle yurt dışında ve ülkemizde de kullanılmaktadır.

-Cranberry olarak geçen bitki aslında kızılcık ailesinden olan turna yemişinden üretilmektedir.

-Takviye haplar konusunda kelime araştırmasını iyi yaparak istediğiniz sonuçları daha kolay alabilirsiniz.

-Kızılcık çayı faydaları da meyvenin direkt tüketimi kadar yoğundur eğer çay içmeyi seviyorsanız kızılcığı sıcak içecek olarak da tüketebilirsiniz. Bu noktada önemli olan kızılcık çayı içinde doğal kızılcığın kullanılması ve katkı maddelerinin olmamasıdır.

İlgili Haberler