Katar Emiri, Suudi Veliaht Prensi ve BAE'li yetkili Kızıldeniz'de bir araya geldi

Katar Emiri, Suudi Veliaht Prensi ve BAE'li yetkili Kızıldeniz'de bir araya geldi
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan Kızıldeniz'de buluştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman''ın Ofis Müdürü Bedr el-Asakir, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Asakir; Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan Kızıldeniz''de gerçekleştirdiği buluşmaya ilişkin bir fotoğrafı paylaştı.

Paylaşımda, "Kızıldeniz''de dostane ve kardeşçe bir toplantı (tam yer belirtilmedi) Bin Selman, Al Sani ve Şeyh Tahnun''u bir araya getirdi" notuna da yer verildi.

ARAP MEDYASI ''ŞORT'' DETAYINA DİKKAT ÇEKTİ

Arap medyasında, görüşmeye ilişkin yer alan haberlerde, üçlünün giydiği kıyafete dikkat çekildi.

Irak’tan yayın yapan Al Summariya, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “’Şort’la.... Katar emiri, bin Selman’ı ve Tahnun’u bir araya getiren görüşme” ifadeleri kullanıldı.

CNN Arapça ise kıyafetlere ilişkin “Fotoğrafta üçü, gündelik spor kıyafetleriyle, şort ve tişört ya da kısa kollu bir gömlekle göründüler” notunu düştü.

KÖRFEZ KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİYLE İLİŞKİLER YENİDEN BAŞLADI

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017''de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Körfez krizi, bu yıl 5 Ocak''ta Suudi Arabistan''ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi''yle çözüme kavuşmuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Katar''a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ettiğini ve ambargonun kaldırıldığını açıklamıştı.

Krizin sona ermesinin ardından iki ülke arasında karşılıklı ziyaretler başlamış, kara, hava ve deniz sınırları açılmıştı.

(Sputnik Türkçe)

İlgili Haberler