KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı rahatsızlandı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı rahatsızlandı
Kıbrıs müzakereleri ile ilgili Meclis'i bilgilendirmek için Genel Kurula giden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın tansiyonu yükseldi. İlk müdahaleyi Meclis Başkanı'nın yaptığı Akıncı'nın sağlık durumu nedeniyle toplantı ertelendi.

Uzun ve tartışmalı geçmesi beklenen toplantıya katılmasını sağlık açısından uygun bulmayan Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ile diğer vekil doktorlar toplantının ileri bir tarihe ertelemeye karar verdiler.

Milletvekillerinin Kıbrıs müzakereleri konusunda bilgilendirmesi amacıyla saat 10.00'da gerçekleştirilmesi planlanan toplantı muhtemelen bütçe görüşmeleri sonrasına ertelenecek.

SEBEBİ AŞIRI YORGUNLUK

Rahatsızlanan Akıncı, daha sonra yürüyerek Meclis’ten ayrıldı ve istirahat etmek üzere evine hareket etti. Cumhurbaşkanı'nın rahatsızlığının İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında yapılan yoğun toplantılardan kaynaklanan aşırı yorgunluk nedeni ile oluştuğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Meclis'ten ayrılırken basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Akıncı şöyle dedi:

“Bu, yaşadığımız yorgunlukların bir birikimi. Bir başka gün Meclis'teki arkadaşlarımızla ayrıntılı olarak konuşacağız. Bugünlük biraz istirahat edeceğiz.”