KKTC’de okullara corona virüs tatili

KKTC’de okullara corona virüs tatili
KKTC Bakanlar Kurulu, corona virüs salgınıyla mücadele için yeni önlemler alıyor. Dünya çapında 4 bin kişinin hayatını kaybettiği salgının sıçradığı KKTC’de okullar pazartesi gününe kadar tatil olacak.

Çin’den yayılan corona virüs salgını KKTC’ye sıçradı. KKTC hükümeti 65 yalında bir turistte virüs çıkması sonrası salgına karşı mevcut tedbirlerin artırılması için karar aldı. Buna göre ülkede okullar pazartesi gününe kadar tatil olacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya'dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu. Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs'a yaptığı açıklamada, Almanya'nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesinin özel servisle Gazimağusa'daki bir otele götürüldüğünü ifade etti. Kafiledeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 65 yaşındaki kadın turistte corona virüs testinin pozitif çıktığını belirten Pilli, kafilenin bulunduğu Gazimağusa'daki otelin de karantinaya alındığını bildirdi. Enfekte turistin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan KKTC Bakanlar Kurulu, olağanüstü gündemle toplanarak yeni tip corona virüs (Covid-19) konusunda mevcut tedbirlerin artırılmasına yönelik kararlar aldı. Buna göre, tüm sınır kapılarında sağlık personelinin sayısı iki katına çıkarılacak. Bakanlar Kurulu, Başbakanlık koordinasyonunda, Sağlık Bakanı'nın başkanlığında bir kriz masası oluşturulacak. Ölümcül salgına karşı önlem olarak okullarda pazartesiye kadar eğitime ara verildi.