KKTC'ye İngiliz ve Alman kıskacı!

KKTC'ye İngiliz ve Alman kıskacı!
İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın daveti üzerine Türkiye’ye geliyor. Görüşmenin en önemli konusunu Kıbrıs Rum Kesimi ile KKTC arasındaki görüşmelerin oluşturacağı bildiriliyor.

Görüşmede Kıbrıs çözüm sürecinin yanı sıra terörizmle mücadele, AB konularının ve güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasının öngörüldüğü bildiriyor. Bu arada, Almanya Başbakanı
Angela Merkel de şubat ayının ilk haftasında Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunacak. Merkel’in de göndeminde Kıbrıs konusu yer alıyor. Merkel’in önemli gündem maddeleri arasında ayrıca sığınmacı krizinin çözümü için işbirliği önemli bir yer tutuyor. Merkel’in ziyaretinde ele alınması beklenen bir diğer önemli gündem maddesini, güvenlik ve terörle mücadelede iş birliği oluşturacak. Merkel’in ziyaretinde Almanya’dan iadesini istediğimiz FETÖ’çüler konusu da yer alacak.

Yol haritası çizilecek Bu arada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, önceki gün Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi’nde yaklaşık dört saat görüştü. Akıncı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmede, Kıbrıs müzakereleri kapsamında 9-11 Ocak’ta Cenevre’de iki tarafın görüşmesinin ardından 12 Ock’ta da garantör ülkelerin de katılımıyla beşli konferansın başladığını hatırlatarak “Bu görüşmede 18-20 Ocak arasındaki teknik çalışmaların sunumu yapıldı. Müzakerecilerimiz oradaki gelişmeleri
bize aktardılar. Onun üzerinde değerlendirmelerde bulunduk. 1 Şubat Çarşamba günü yeniden bir araya geleceğiz ve Cenevre Konferansı’nda varılan bir mutabakatın gerekliliğini yerine getirmek üzere önümüzdeki sürecin yol haritasını çizeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler