Kobay bebekleri duydunuz mu?

Kobay bebekleri duydunuz mu?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bazı sağlık ocaklarında bebeklere "yanlışlıkla" koronavirüs aşısı yapıldığını ve sonuçların çok ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını duyurdu!

NTV''ye konuşan Prof. Dr. Kurugöl, aynen şunları söyledi:

"Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, hepatit b aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Covid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde. Ve son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde… Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor."

***

NTV''nin haberini Twitter''da paylaşınca Murat Soydan adlı hesapta yayınlanmış bir bilgi notu gönderildi...

Pfizer.com.tr''de 30 Eylül 2011''de yayınlanmış habere göre, Pfizer''ın Türkiye''de 17. kez düzenlediği "Pfizer Bilimsel Araştırma Yarışması"nda "çocuklarda ve erişkinlerde aşı" konulu projeler arasından seçilen araştırmaları ödüllendirdi. İlk üçe giren araştırmalar Ankara''daki 4. Ulusal Aşı Sempozyumunda duyuruldu.

Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Turgay Aydınlar, yarışmanın amacını "Pfizer Türkiye olarak üniversiteler, hekimler, eczacılar, ilgili dernek ve resmi kurumlarla stratejik ortaklıklar kurarak ülkemizde Ar-Ge altyapısının gelişmesine ve Ar-Ge faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunmakta kararlıyız." şeklinde anlattı.

Haberde 17. Pfizer Bilimsel Araştırma Yarışması Bilimsel Kurulu''nun kimlerden oluştuğu da açıklandı. Prof. Dr. Zafer Kurugöl de onlardan biri...

Pfizer jürisindeki hocaların çoğu çocuk hastalıkları uzmanı ve bazıları uzun süredir, televizyonlarda Pfizer aşılarını neredeyse kutsal su ilan ediyor!

Üniversitelerin "ilaç şirketleriyle stratejik ortaklık" yapması ve bu çerçevede hocaların aynı şirketlerin aşı ile ilgili araştırma yarışmalarında seçici kurul üyesi olması, onların bu konuda daha sonra açıklayacakları görüşleri, bilimsel olmaktan çıkarır. Çünkü bilim adamlarının bilimsel çalışmalarında konuyla ilgili taraflarla aralarında bir çıkar birliği veya çıkar çatışması olmaması gerekir. Bu, bir hâkimin taraflardan biri ile anlaşması gibidir!

***

Sağlık ocağında aşıların karıştırılması ihtimali ise bir hemşirenin ifadesine göre milyonda sıfırdır!

Fakat Covid sıvısı vurulmuş iki bebeğin, solunum yetmezliğiyle Çiğli Araştırma Hastanesi''ne getirildiğine dair İzmir Ata Haber Ajansı''nın bir paylaşımı da var!

Uluslararası İlişkiler Profesörü Deniz Ülke Arıboğan"Yanlışlıkla aşı" konusunda, "Böyle bir şey kabul edilemez. Ben aşının, modern tıbbın faydasına inanan ve destekleyen birisiyim. Lakin bu konuşmadan anladığım, ''yanlışlıkla'' başlığı altında küçük çocukları, bebekleri aşılayarak gayriresmi bir araştırma yapılmış. Bu korkunç bir şey; suç işlemişsiniz. Ne hakla?" diye bir paylaşımda bulundu.

Bu arada Prof. Dr. Zafer Kurugöl''ün, 20 Ocak 2021 tarihinde, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu''na yazdığı açık bir mesajda, "Çocuk çalışması da ülkemizde, tarafımızdan yakında başlayacak" dediği ortaya çıktı!

İzin çıkmayınca, "yanlışlıkla deney" mi yapılmış?

***

Dünya Sağlık Örgütü ise hava kirliliğine bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 7 milyon kişinin öldüğünü açıkladı! Yaklaşık iki yılda Covid19''dan 4.5 milyon kişinin öldüğünü açıklayan da Dünya Sağlık Örgütü! Yani hava kirliliği Covid19''dan daha tehlikeli! Peki, havayı kirleten şirketler konusunda neden küresel alarm verilmiyor?

Ya da Türkiye''de bebeklerin kobay olarak kullanılmasına "dur" diyecek bir devlet adamı yok mu?

Yazarın Diğer Yazıları