Kobe Braynt artık yok!

Kobe Braynt artık yok!
Los Angeles Lakers formasıyla oynadığı basketbolla herkesin gönlünde taht kuran Kobe Braynt geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti. ‘Black Mamba’ lakaplı efsane oyuncunun ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Basketbolun efsane ismi Kobe Braynt, Los Angeles’a bağlı Calabasas bölgesinde geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti. 41 yaşındaki efsane oyuncu ile birlikte helikopterde 8 yolcu ve bir pilot bulunuyordu. Yetkililer kazada kurtulan olmadığını belirtirken, hayatını kaybedenler arasında Kobe’nin kızı Gigi de bulunuyordu.

Los Angeles Bölge Şerifi Alex Villanueva düzenlediği kısa basın toplantısında, helikopterde 8 yolcu ve 1 pilot olmak üzere 9 kişi olduğunu ve hepsinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şerif Villanueva, olay yerine adli tıp görevlisinin beklendiğini ve kurbanların kimliklerini açıklamanın şu aşamada uygun olmadığını söyledi. NBA Komiseri Adam Silver ise yaptığı yazılı açıklamada, Gianna Bryant'ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

ABD Federal Havacılık İdaresi, helikopterin Sikorsky S-76 türü olduğunu açıkladı. ABD Federal Havacılık İdaresi'nin yanı sıra ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi de kazayla ilgili soruşturma başlattı.

SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

‘Black Mamba’ lakaplı efsane oyuncunun ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. NBA’in pek çok yıldız ismi Kobe’nin ölümünün ardından başsağlığı dileklerini ilettiler. Yıllardır Kobe Bryant’la bir kavgalı bir barışık bir ilişki içerisinde olan Shaquille O’Neal, eski takım arkadaşının ölümünün ardından "Arkadaşımı, kardeşimi, şampiyonluklar kazandığım partnerimi kaybetmenin trajik ve hüzünlü anı içinde hissettiğim acıyı anlatacak kelime yok. Seni seviyorum kardeşim" dedi.

Sosyal medyada  Kobe Braynt ile ilgili yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As I try to write this post, my mind is racing. I’m in disbelief and have been crying all morning over this devastating news that Kobe and his young daughter, Gigi have passed away in a helicopter crash. Cookie and I are heartbroken. I love him, his family and what he stood for on the court and off the court. My friend, a legend, husband, father, son, brother, Oscar winner and greatest Laker of all-time is gone. It’s hard to accept. Kobe was a leader of our game, a mentor to both male and female players. He gave his knowledge, time, and talent to tutor so many at the youth level, collegiate level, and NBA and WNBA players. Words can’t express the impact that he had on the game of basketball. I know basketball fans all over the world will miss him, especially the City of Los Angeles. He was such an icon but also did so much for LA. He was passionate about serving the homeless and was an advocate for women's basketball. Coaching his daughter’s basketball team brought him so much happiness. Kobe and I shared so many special conversations about life and basketball. We had so much in common off the court. I used to love talking to him about Lakers basketball, being fathers and husbands and how much we loved Italy. I will miss those conversations and him so much. Laker Nation, the game of basketball and our city, will never be the same without Kobe. Cookie and I are praying for Vanessa, his beautiful daughters Natalia, Bianka and Capri, as well as his parents Joe and Pam and his sisters. We will always be here for the Bryant family. We love you forever. ????????❤️ #8 #24

Earvin "Magic" Johnson (@magicjohnson)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

JORDAN'DAN DUYGUSAL MESAJ

NBA efsanesi Kobe Bryant’ın ölümü sonra bir diğer efsane Michael Jordan’dan duygusal bir mesaj geldi.

Jordan, küçük kardeşi gibi gördüğü Kobe için şu ifadeleri kullandı;

“Kobe ve kızı Gianna’nın trajik haberini aldıktan sonraki şoku atlatamıyorum. Kelimeler ne hissettiğimi ve acımı tarif edemez. Kobe’yi çok sevdim. O benim küçük kardeşim gibiydi. Onunla sık sık konuşurduk. Onunla yaptığım konuşmaları özleyeceğim. Harika bir rakipti, bu oyunun en büyük rakiplerinden biriydi. Kobe ailesine derinden bağlıydı. Kızının basketbol sevgisiyle de gurur duyuyordu.”

ŞAMPİYONLUKLAR VE REKORLARLA DOLU BİR KARİYER

Kariyerinin tamamını Los Angeles Lakers formasıyla geçiren Kobe Braynt, 1996 yılında liseden NBA’e adım atmıştı. Kolej Ligi’nde oynamadan direkt liseden profesyonel basketbola geçmesiyle dikkat eden Kobe, Charlotte Hornets tarafından 13. Sırada draft edilse de Los Angeles Lakers’a takas edilmişti. Kobe’nin liseden NBA’e adım atmasındaki en önemli etkenlerden biri ise NBA’in efsane isimlerinden Wilt Chamberlain'in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kırması olmuştu.

 Özellikle Shaquille O'Neal ile birlikte harika bir ikili olan Kobe, kariyerinde toplam 5 şampiyonluk kazandı. Efsane oyuncu ayrıca olimpiyat oyunlarında altın madalya da kazandı.

Efsane oyuncu 2005-2006 sezonunda oynadığı Toronto Raptos mücadelesinde attığı 81 sayı ile bir maçta en fazla sayı atan 2. Oyuncu ünvanını kazandı. Bu rekor ise 100 sayı ile Wilt Chamberlain'e ait bulunuyor. NBA tarihinde 30 bin sayı barajını aşan en genç oyuncu ünvanını elinde bulunduran Kobe, NBA tarihinde en fazla sayı atan oyuncular listesinde ise 4. Sırada bulunuyor.

KIZI GIGI İLE İLİŞKİSİ

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Braynt ile aynı kazada yaşamını yitiren Gigi arasında oldukça yakın bir ilişki vardı. Babası gibi basketbola karşı yeteneği olan Gigi’nin profesyonel olarak oldukça iyi bir kariyere sahip olabileceği belirtiliyordu.