Koç Holding’in şirketine dev ortak!

Koç Holding’in şirketine dev ortak!
Japon devi Mitsui, Koç Holding'in erken aşama teknoloji şirketi Inventram ile ortak oldu.

Mitsui, Koç Holding’in teknoloji yatırım şirketi Inventram ile ortaklık kurmaya karar verdi.

Mitsui&Co’dan yapılan açıklamada ‘Koç ile yaptığımız ortaklığın başka işbirlikleri için de yeni kapılar açacak önemli bir adım olacağına inanıyoruz” denildi.

PROJE SAYISI 3800’Ü AŞTI

2010 yılında Koç Holding bünyesinde kurulan İventram bir erken aşama teknoloji şirketi. Şirket fikri mülkiyet hakları yönetimi, yatırımı ve ticareti konularında faaliyet gösteriyor. Girişimcilerin, buluşçuların ve şirketlerin projelerini hayata geçirerek finans ve yönetim desteği sunuyor. İnventram'ın amacı erken aşamadaki, pazar potansiyeli olan yenilikçi ve teknolojik buluşları en doğru iş modelleri ile ticarileştirmek olarak belirtiliyor.

İnventram'a kuruluşundan bu yana gelen proje sayısı 3800'ü aşmış durumda. 2015 Mayıs ayı itibariyle birinin kuruluşu tamamlanmış, 2'si planlanan 3 şirket yatırımı, 47 patent yatırımı, 3 patent lisanslama ve 13 teknoloji ticarileştirme iş ortaklığı mevcut.

TARİHİ 1876’YA DAYANIYOR

Mitsui demir, çelik üretimi, alt yapı projeleri, gıda ve sağlık alanında iş yapan dev bir holding. 1876 yılında Takashi Masuda tarafından kurulan şirket İkinci Dünya Savaşı’nın ardından büyümesini sürdürdü. 1971 yılında Abu Dhabi’de enerji işi de yapmaya başlayan Mitsui’nin bünyesinde 68’i Japonya dışında olmak üzere 207 şirket bulunuyor.