Koç Holding'ten 2020'de 183.8 milyar lira kar

Koç Holding'ten 2020'de 183.8 milyar lira kar
Koç Holding, geçen yıl konsolide bazda toplam 183,8 milyar TL ciro elde ederken, 10,7 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

Koç Holding''den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, tüm dünyada etkisi devam eden koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü ve bir o kadar da zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

Salgın sürecinde çalışma arkadaşları, iş ortakları, bayiler, tedarikçiler ve ailelerinin sağlığını birinci öncelik olarak belirlediklerini aktaran Çakıroğlu, "Aynı hassasiyetle, bu zor dönemde istihdamın korunmasını ve çalışma arkadaşlarımızın gelir kaybının önlenmesini de öncelik olarak kabul ettik. Mekanik ventilatörden entübasyon kabinine, siperlikten maskeye kadar toplum sağlığını gözeten ve toplumsal fayda sağlayan projelere öncülük ettik. 
Koç Topluluğu olarak çevik yönetim anlayışımız, sağlam bilançomuz, dengeli portföy yapımız, kuvvetli bayi teşkilatımız, esnek tedarik zincirimiz ve dijital yetkinliklerimiz sayesinde bu döneme hazırlıklı girdik. Şirketlerimizin finansal sağlığına yönelik tedbirlerimizi hassasiyetle ve hızla uyguladık. Belirsizliklerin hakim olduğu 2020 yılında başarılı sonuçlara ulaşarak güçlü konumumuzu pekiştirdik. Bunu mümkün kılan çalışma arkadaşlarımıza, bayilerimize ve tedarikçilerimize gösterdiğimiz büyük çaba ve dayanışma örneği için müteşekkirim. Ülkemiz ve dünyamız için var gücümüzle çalışmaya ve değer yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Belirsizliklere rağmen Koç Topluluğu''nun yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüğünü vurgulayan Çakıroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2020 yılında yaptığımız 10,7 milyar TL kombine yatırımla toplam yatırımlarımız son 5 yılda 42 milyar TL''ye ulaştı. Arçelik, Güneydoğu Asya pazarının önemli oyuncusu Hitachi''nin beyaz eşya sektöründeki Japonya dışındaki tüm faaliyetlerinin bir şirket altında toplanması ve kurulacak şirketin yüzde 60''ının Arçelik tarafından satın alınması için ortaklık anlaşması imzaladı. Topluluğumuzun stratejik büyüme alanlarından biri olarak belirlediğimiz ve daha öncesinde yatırımlara başladığımız bu bölgede, Hitachi gibi güçlü bir oyuncu ile kurduğumuz iş birliğinin Arçelik''in küresel büyüme yolculuğunu hızlandıracağını düşünüyoruz."

İlgili Haberler