"Kocaeli'de ağaçlar kitap açacak"

"Kocaeli'de ağaçlar kitap açacak"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yıl ki teması Roman ve Hikaye olarak belirlenirken Kocaeli’de ağaçlar kitap açacak. İzmit merkezdeki asırlık çınar ağaçlarına yaklaşık 3 bin kitap asılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, fuarın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda, etkinliğin, Türkiye'nin ziyaretçi sayısı bakımından en büyük kitap fuarı olduğunu söyledi.

Yeşildal, 10 yılda 4 milyon 669 bin 712 kişinin ziyaretiyle ayrı bir rekora imza atan fuarda, bu yıl 490 yayınevi, 80 sivil toplum örgütü ve 800'den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliğine ev sahipliği yapılacağını kaydetti.

Fuar kapsamında yapılacak etkinliklerden bahseden Yeşildal, şöyle devam etti:

"26 Nisan sabahı bir kez daha Kocaeli'de ağaçlar kitap açacak. İzmit merkezdeki yürüyüş yolundaki asırlık çınar ağaçlarına yaklaşık 3 bin kitap asılacak. Etkinlik eş zamanlı olarak Gebze Teknik Üniversitesinde de yapılacak. 27 Nisan'da açılacak Kocaeli Kitap Fuarı'nın bu yıl ki teması 'Roman ve Hikaye' olarak belirlendi. Roman denilince edebiyat dünyamızda akla gelen ilk isimlerden olan Ayşe Kulin'in onur konuğu olacağı kitap fuarı, 9 gün boyunca 10.30-21.00 saatlerinde açık kalacak.

Rutin kitap fuarı söyleşilerinin dışında bu yıl her gün için 'Anlatsam Roman Olur' temalı söyleşi ve paneller ile yaklaşan ramazan ayına özel, 'Ramazana Selam' söyleşileri de yapılacak. Ayrıca fuar süresince kitap kumbarasında toplanacak kitaplarla şehit öğretmenimiz Necmeddin Kuyucu adına kendi okulunda bir kütüphane oluşturulacak. Etkinlik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Memur-Sen iş birliğiyle yürütülecek. 29 Nisan'da Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Memur-Sen Genel Başkanı, şehit öğretmenimizin ailesi ve öğretmenlerimiz, Bekir Develi'nin konuyla ilgili konferansına katılacak. Sonrasında hep birlikte kumbaraya kitap atacaklar."

Yeşildal, 2019 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kabul edilen "Dede Korkut Destanı" çocuk tiyatrosunun da fuarda seyirciyle buluşacağını bildirdi.

 "KİTAP FUARI BU KENTİN BİR DEĞERİ"

Büyükşehir Belediyesi Karikatür Okulu öğrencileri tarafından Dede Korkut ve hikayelerinin çizgiye döküldüğü bir sergi açılacağını aktaran Yeşildal, ayrıca Karikatür Okulu'nda eğitim alan çocukların eserlerinden oluşan Kakao dergisinin dağıtılacağını kaydetti.

Kocaeli Kitap Fuarı mobil uygulamasıyla bütün programların cep telefonundan takip edebileceğini işaret etti.

Ali Yeşildal, Kocaeli Kitap Fuarı'nın Doğu Marmara'nın kitap fuarı haline geldiğini sözlerine ekledi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut da katıldı. Fuar, 5 Mayıs'ta sona erecek.