Kokain ve milyonluk araçlarıyla gündeme gelen AKP'li Kürşat Ayvatoğlu Sayıştay raporundan da çıktı

Kokain ve milyonluk araçlarıyla gündeme gelen AKP'li Kürşat Ayvatoğlu Sayıştay raporundan da çıktı
Lüks bir otomobilde uyuşturucu kullanırken görüntülenen ve ‘güce yakın olmak için işe girdiğini' açıklayan AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun yükselişinin Sayıştay raporlarına da yansıdığı ortaya çıktı. 

Uyuşturucu kullandığı görüntüler Türkiye''nin gündemine oturan Kürşat Ayvatoğlu’nun, Kastamonu Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve belediye başkanının özel kalem müdürlüğü görevlerini yürüttüğü yıllarda belediye, müdürlük kadrosuna sınavsız, özel kalem müdürlüğü kadrosuna ise usulsüz atamalar yapıldığı ortaya çıktı.

Sayıştay denetçileri, Kastamonu Belediyesi’nin 2014 yılı hesaplarını incelerken, belediyenin müdür kadrosuna yapılan atamanın sınavsız gerçekleştirildiğini fark etti.

İdareye, müdür kadrosuna yapılacak atamaların, “Görevde yükselmeye tabi” bir unvan olduğu hatırlatılarak, Belediye Başkanı onayının bu kadroya atama yapmak için yeterli olmayacağı vurgulandı.

‘LİYAKATA AYKIRI’ BULUNDU

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Ayvatoğlu’nun belediyede üstlendiği görevlerden biri olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan atamalar da yine Sayıştay’ın dikkatini çekti. Belediyeye ilişkin düzenlenen 2018 Yılı Denetim Raporu’nda, “Özel Kalem Müdürlüğüne Yapılan Atamaların Mevzuatın Düzenleniş Amacına Aykırı Olması” bulgusuna yer verildi.

Raporda, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında toplam beş personelin özel kalem müdürlüğü kadrosuna atandığı, bunlardan dördünün daha sonra çeşitli kamu idarelerine naklen atamasının gerçekleştirildiği kaydedildi.
 
Sayıştay denetçileri, “Kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durum oluşturduğu” gerekçesiyle belediye yönetimini uyardı. AKP’li Tahsin Babaş yönetimindeki Kastamonu Belediyesi, atamaların mevzuata uygun olduğunu savunsa da denetçiler, “Özel kalem müdürlüğü kadrosunun memuriyete sınavsız atama yolu olarak” kullanıldığının altını çizerek, atamalarda, “Özen ve dikkat” istedi.

ESKİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA DA UYUŞTURUCU GÖZALTISI

Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, AK Parti Söke İlçe Örgütü’nde de ‘uyuşturucu krizi’ yaşanıyor. Önceki dönem Söke Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Y.Ç.’ye, uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldığı ve olayın gizlendiği ortaya çıktı. AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla olayı doğruladı.

İlgili Haberler