Kolarov'dan flaş hamle: Fenerbahçe'ye gelmek için...

Kolarov'dan flaş hamle: Fenerbahçe'ye gelmek için...
Yeni sezon öncesinde savunma hattını Kolarov ile güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, Sırp futbolcu ile 2+1 yıllığına anlaşma sağlamış ama kulübü Roma'yı ikna edememişti. Sarı lacivertlilerle her konuda anlaşan Kolarov'dan büyük bir fedakarlık geldi.

Yeni sezon hazırlıklarını teknik direktör Ersun Yanal'ın önderliğinde sürdüren Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Yanal ve teknik heyetin raporu doğrultusunda girişimlerini sürdüren sarı-lacivertlilerde transfer gündeminin bir numaralı ismi ise Aleksandar Kolarov... Fenerbahçe ile her konuda anlaşan Sırp futbolcu, sarı-lacivertli takıma imza atmak için büyük bir fedakarlık yapacak.

Spor Toto Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Fenerbahçe'de gelecek sezon tek hedef şampiyonluk.

Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan sarı-lacivertliler, kadrosunda radikal değişiklikler yaptı.

Transfer dönemine hızlı bir girişi yapan Kanarya, şu ana dek Max Kruse, Emre Belözoğlu, Vedat Muriç, Garry Rodrigues, Allahyar Sayyadmanesh, Murat Sağlam, Altay Bayındır ve Deniz Türüç'ü kadrosuna kattı.

Yeni sezon öncesi kadrosunda önemli değişiklikler yapan sarı-lacivertliler; stoper, orta saha ve forvet takviyesi yapıp transferi tamamlamayı planlıyor..Bu planlama doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, ilk olarak Mathias Zanka ile anlaşmaya vardı. Sarı-lacivertliler, İstanbul'a gelen Danimarkalı stoper ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Öte yandan bir stoper takviyesi daha yapmak isteyen Kanarya'da gözler Aleksandar Kolarov transferine çevrilmiş durumda. Sırp futbolcuyu kadrosuna katmak için girişimlerini sürdüren sarı-lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal, asıl mevkisi sol bek olan Kolarov'u stoper oynatmayı düşünüyor.

Sırp futbolcu ile 2+1 yıllık anlaşma sağlayan Fenerbahçe'nin transferi resmen açıklayamamasının tek sebebi Roma kulübü...

İtalyan ekibinin 34 yaşındaki futbolcu için bonservis bedeli istemesi ve Roma Teknik Direktörü Paulo Fonseca'nın Kolarov'u takımda tutmak için ısrarcı olması bu transferin önündeki en önemli engeller olarak görülüyor..Öte yandan Fenerbahçe ile her konuda anlaşan ve yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giymek isteyen Kolarov'dan büyük bir fedakarlık geldi.

FARKI CEBİNDEN KARŞILAYACAK

Sabah'ın haberine göre yaklaşık 2 aydır Fenerbahçeli yetkililerle irtibatta olan Kolarov'un 2 milyon Euro'luk farkı gerekirse cebinden karşılayacağı iddia edildi.

Kariyerine ülkesinin Kızılyıldız takımında başlayan Aleksandar Kolarov, Lazio formasıyla gösterdiği etkili performansın ardından 2010 yılında 24 milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester City'ye transfer olmuştu.

Son iki sezondur Roma formasını terleten yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon çıktığı 43 maçta 9 gol ve 2 asist üretti.