"Kolunuzu verdiniz, vücudunuzu kaptırdınız"

"Kolunuzu verdiniz, vücudunuzu kaptırdınız"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, bir radyo programında katıldığı canlı yayında Merkez Bankası'ndaki görevden almaya ilişkin, "Kolunuzu verdiniz, vücudunuzu kaptırdınız, mesele budur" değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görev süresinin bitmesine 10 ay kala Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alındı.

RS FM'de katıldığı canlı yayında görevden almayı değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Durmuş Yılmaz, "İş niçin bu noktaya geldi?" diye sordu.

"Kolunuzu verdiniz vücudunuzu kaptırdınız. Bence bütün mesele bu" diyen Yılmaz'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Murat Çetinkaya, kendisinden faiz indirimi talep edildi, buna karşı çıktı ve bu nedenle görevden alındı ise takdir edilmelidir. Ama işin gerisine gitmek lazım. İş niçin bu noktaya geldi? Daha ilk günden bizden öncekiler yapmadı ama biz yaparız deyip, açık kapı bırakıp, siyasetçinin üzerine gelmesine karşı koymaz ve göz yumarsanız buradan bir takdir çıkarmak doğru olmaz. Kolunuzu verdiniz vücudunuzu kaptırdınız. Bence bütün mesele bu. En başta bunun tedbirini almalıydınız. Bundan sonra bu göreve talip olanların da yapması gereken budur."

Piyasanın, yeni gelen başkanın faiz indirimi taahhüdünde bulunarak geldiğini düşünebileceğini de belirten Durmuş Yılmaz, "Siyasetçi olarak görev başındaki başkanı hangi gerekçelerle görevden aldığınızı açıklıyorsanız ve bu gerekçeler içerisinde faiz indirimi talebine karşılık vermemesi de varsa yeni gelen kişi böyle bir taahhütte bulunmasaydı bile piyasanın yapacağı yorum taahhüt vererek geldi olacaktır. Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak olan karar faiz indirimi olursa bu karar gerçek ve realist analize dayansa ve haklı olsa dahi piyasa bunu şüphe ile karşılayacaktır. Bu tür kararlarla memlekete hizmet edilmiyor" diye konuştu.

Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası'nın özerkliğini kaybettiği iddialarıyla ilgili olarak ise, "Türkiye'de özerk kurum kalmadı. kurumsal erozyon var ve bunun bedelini uzun vadede çok pahalı ödeyeceğiz" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler