‘Kömür yardımı’ Resmi Gazete’de

‘Kömür yardımı’ Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk, bütçe görüşmeleri sırasında kömür yardımı yapmadıklarını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılmasına yönelik kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

'Muhtaç ailelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına ilişkin' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, 2019 yılında her il ve ilçede bulunan sosyal yardımlaşma ile dayanışma vakıflarınca 'muhtaçlık' kriterlerine uygun aileler belirlenecek. Dağıtımı yapılacak kömür miktarı, aile sayısı, iklim koşulları, kömürün ısıl değeri gibi unsurlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek. Vakıflar tarafından ise kömür dağıtımı gerçekleştirilecek. Dağıtımı yapılan kömürler satılamayacak. Dağıtım yapan vakıflar da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nca denetlenecek.

BAKAN SELÇUK ‘KÖMÜR DAĞITMIYORUZ’ DEMİŞTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplarken, ihtiyaç sahiplerine makarna ve kömür yardımı yapmadıklarını söylemişti.

Bakan Selçuk, yapığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yürütülen yardımlarla seçimler arasında bir bağ kurmanın rasyonel bir yaklaşım olduğunu söyleyemem. Ayrıca ‘makarna, kömür dağıtan devlet’ ithamından da kurtulmamız gerekiyor çünkü sosyal yardımların yüzde 90’ını şu anda nakdi olarak yapıyoruz. Makarna, kömür dağıtmıyoruz. Dağıtılan kömürleri de belediyelere fatura etmiyoruz."

İlgili Haberler