Koncuk: “AKP ve HDP ittifak yapmıştır”

Koncuk: “AKP ve HDP ittifak yapmıştır”
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İçişleri Bakanlığı’nın kayyum atamalarını “HDP teröre yardım, yataklıktan soruşturma geçirenleri aday yaparak, AKP adaylıklarına göz yumarak bu kayyum oyununda ittifak yapmıştır” şeklinde değerlendirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’nin HDP’li başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı.

Karara gerekçe olarak ise söz konusu isimlerin PKK/KCK’dan soruşturma geçirmeleri gösterildi.

Karar tartışmaları da beraberinde getirirken, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Belediye başkanlarının terör örgütü nedeniyle soruşturma geçirmelerine rağmen aday gösterilmesi ve seçimlere girmesine izin verildiğine dikkat çeken Koncuk, HDP ve AKP’nin bu konuda ittifak içerisinde olduğunu ifade etti.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Koncuk, “AKP’nin terörle mücadelede samimiyetine hiç inanmıyorum. HDP teröre yardım, yataklıktan soruşturma geçirenleri aday yaparak, AKP adaylıklarına göz yumarak bu kayyum oyununda ittifak yapmıştır. TRT’ye Osman Öcalan’ı çıkaran, Bebek Katilinin mektubunun postacılığını yapan kimdir?" dedi.

Öte yandan İYİ Parti Başkanlık Divanı, kayyum kararlarını değerlendirmek üzere yarın toplanma kararı aldı.

İlgili Haberler