İsmail Koncuk: Vatandaş eziliyor, hükümet seyrediyor

İsmail Koncuk: Vatandaş eziliyor, hükümet seyrediyor
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, geçim sıkıntısı altında ezilen vatandaşın sorun ve sıkıntılarının iktidar tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

HALİL YATAR/YENİÇAĞ

Vatandaşın alım gücünün yüzde 50 düştüğünü ifade eden Koncuk, "Son iki yılda doğal gaza yüzde 65 zam yapıldı. Aynı şekilde elektriğe de çok ciddi zam yapıldı. Halkın alım gücü 24 Haziran seçiminden bu yana yüzde 50 azaldı. Hükümet Suriye, Libya, ve kanal projeleri ile milleti oyalamaya çalışıyor" diye konuştu.

“GEREKEN ZAMLAR YAPILMALI”

Devletin sosyal sorumlulukları bulunduğunu anlatan Koncuk, bunlardan birinin de dar gelirlileri rahatlatacak önlemlerin alınması olduğunu anımsatarak "Doğal gaza, elektriğe zam yapılabilir ama devlet olarak bunun karşılığında alım gücü eriyen ve enflasyon altında ezilen vatandaşın elinden tutmak zorundadır. Memura, işçiye, asgari ücretliye gereken zamları yapacaksınız.

DURUM GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Çiftçinin mallarına zam yapacaksınız, işsizi düşüneceksiniz. Korkunç zamlar yapılırken vatandaş geçim sıkıntısı içerisine sürüklenirken devleti iyi yönettiğini ifade edenlerin vatandaşın bu durumunu görmezden gelmesi sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz" ifadesini kullandı.

HÜKÜMET OYALAMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin Sosyal bir devlet olduğunun altını çizen Koncuk, "Sosyal devlet vatandaşın yanında olan devlet anlamındadır. Türkiye sosyal devlet olma ilkesini hızla kaybettiğini görüyoruz. Hükümet adeta yok olan, geçim sıkıntısı altında ezilen vatandaşı adeta dış politikadaki sorunlarla oyalamaya çalışıyor. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim sınırının 7 bin Lira olduğu ülkemizde son yirmi yılın zirvesinde bir işsizlikle ülkemiz karşı karşıya" dedi.