Konkordato ilan eden İstanbul Bilişim binlerce tüketiciyi mağdur etti

Konkordato ilan eden İstanbul Bilişim binlerce tüketiciyi mağdur etti
Son dönemde satılan ürünleri müşterilerine teslim etmemesiyle gündem olan 20 yıllık elektronik perakendecisi İstanbul Bilişim konkordato ilan etti.

Son zamanlarda sık sık müşteri şikayetleriyle gündeme gelen teknoloji perakende firması İstanbul Bilişim konkordato ilan etti.

Firmadan yapılan açıklamada "Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardından tüm dünyayı saran Kovid-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır. Bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir" denildi

TÜKETİCİLER MAĞDUR OLDU

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; ürünlerini ve paralarını alamayan tüketiciler daha da mağdur oldu. Avukat Hıdır Kırkıcı ise birkaç yıl içinde şirketin 250 bin TL’lik sermayesinin 150 milyon TL’ye yükseldiğini ve çok uzun vadelerde ödeme taahhüdünde bulunduğunu kaydetti.

Yaklaşık 15 bin kişinin mağdur edildiği düşünülen alışveriş sitesinin sorumluları hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ayrıca şirketin bir şikâyet sitesinde 30 bini aşkın şikâyeti olduğu da belirtildi.

Avukat Hıdır Kırkıcı birkaç yıl içinde şirketin 250 bin TL’lik sermayesinin 150 milyon TL’ye yükseldiğini ve çok uzun vadelerde ödeme taahhüdünde bulunduğunu kaydetti. Avukat Kırkıcı, hukuken bunun önünde bir engel yok gibi görünse de ödenemeyecek tutarda büyük sermayelerin uzun vadede şirkete konulmasının taahhüdü, şirketin boyutu ve bütçesi ile ilgili kamuoyunda gerçekdışı bir izlenime sebep olduğunu anlattı.

Şirketin konkordato ilan ettiğini açıklamasıyla beraber mağdur tüketiciler, en az üç ay süreyle herhangi bir icra takibi, ihtiyati haciz veya tedbir talebinde bulunamayacak, açılmış takiplerin ise durdurulacak, dava açılamayacak ve tüketici hakem heyetlerine başvurular yapılamayacak.