Konsensus son anket sonuçlarını açıkladı

Konsensus son anket sonuçlarını açıkladı
Araştırma şirketleri, yerel seçimlere yönelik anket çalışmalarının sonuçlarını art arda paylaşıyor. Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı, Ekrem İmamoğlu’nun oy oranının beklenenin çok üzerinde çıkacağını ileri sürdü.

Reuters’ın haberine göre Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı, özellikle İstanbul’daki yarışın ‘nefes nefese’ olduğunu belirterek, “İstanbul’da belediye hizmetlerinden bir memnuniyetsizlik var… İmamoğlu tanındıkça beğeni oranı yükseliyor… Kimsenin ummadığı kadar yüksek… Hizmet memnuniyeti dışında, bir de yeni yüzler, yeni isimler istiyor vatandaş.” dedi.

Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı, Ankara’da da İstanbul’daki gibi bir yarış olduğunu ifade eden araştırmacı, bu aşamadan sonra özellikle büyükşehirlerde projeler, partilerin genel durumu, meclis üyelikleri ve ilçe belediye başkanlıklarının devreye gireceğini söyledi.

 “BİR DE YENİ YÜZLER, YENİ İSİMLER İSTİYOR VATANDAŞ”

Sarı, özellikle İstanbul’daki yarışın ‘nefes nefese’ olduğunu belirterek, “Her iki tarafa da gidebilecekmiş gibi, hem CHP hem AK Parti’ye gidebilecek şekilde bir sonuç çıkıyor” dedi.

Sarı, bu görüşünü şöyle gerekçelendirdi: “İstanbul’da belediye hizmetlerinden bir memnuniyetsizlik var… İmamoğlu tanındıkça beğeni oranı yükseliyor… Kimsenin ummadığı kadar yüksek… Hizmet memnuniyeti dışında, bir de yeni yüzler, yeni isimler istiyor vatandaş.”

 “AKP’NİN EN AZINDAN SEKİZ PUAN ÖNDE OLMASI GEREKİRDİ”

Sarı, iktidar partisinin oy oranlarında özellikle ekonomik gelişmelerin etkisine şu sözlerle dikkat çekti: “Her dört seçmenden üçü geçim sıkıntısı çektiğini belirtiyor, kendi düzeyinde tabii… Seçmen davranışını direkt olarak etkileyen faktörlerden bir tanesi ülke ekonomisi… Tüm hesaplamalara baktığınızda AK Parti’nin en azından altı ile sekiz puan önde olması gerekirdi ama bıçak sırtı duruma gelmiş durumda ki, bugünkü durumun çok büyük etkisi var burada.”

İlgili Haberler