Kış mevsiminin gelmesi ile hem tadı kaçan hem de buna rağmen hasadı az olduğundan dolayı pahalı olan domatesler, yaz aylarında insanların kilo kilo alıp konserve doldurmasına neden oluyor.
Konservenin İçine Sadece Bir Kaşık Koymak Yetiyor: Aylar Sonra Bile Mükemmel Lezzette Kalıyor
Özellikler yaz aylarında kurulan pazar tezgahlarının bir numaralı sebzesi olan yazlık domatesler hem hasadı bol hem de fiyatı uygun olduğu için mutfakların favorisi konumunda. Konservelere atılacak bir kaşık kaya tuzu ile mükemmel konservelere erişebilirsiniz.
AMAN DİKKAT KONSERVELER ÇÖP OLMASIN
Kış aylarında rahat kullanmak ve lezzetli domates yemek isteyenler, kazan kazan tarla domatesini kaynatıyor ve ardından konservelere doldurarak saklıyor.
Aradan aylar geçmesine rağmen bozulmayan bu domatesler hem kışın kullanılıyor hem de lezzetsiz pahalı domates yemekten kaçındırıyor. Fakat bu süreçte yapılabilecek hatalar tüm konservenin çöp olması ve paraların da boşa gitmesine neden olabiliyor. Peki bu olumsuzlukların olmaması için ne yapılmalı?
KAPAĞI KESİNLİKLE DEĞİŞTİRİN
Genellikle ev kadınları kullandığı konserveleri bir sonraki sene yeniden kullanıyor. Bu konuda herhangi bir sorun bulunmuyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus konserve kapaklarının tek seferde kullanılması noktası.
Konserve domateslerde kullanılan kapaklar aylar sonra açıldığında artık ömrünü yitiriyor. Geçmişte kullanılan kapaklarla yeniden konserve yapmak domateslerin çöp olmasına neden olabilir. Bundan dolayı kesinlikle bundan kaçınılması gerekiyor.
KAVANOZLARA KULAK KABARTIN
Domatesleri kaynattınız ve konservelere doldurdunuz. Kapaklarını da sıkıca sıktınız… Siz her ne kadar bu şekilde düşünüyor olsanız bile o konservelerin aylarca bir kenarda durması bazı sorunları görmemenize olanak verir.
Bundan dolayı her 10 günde bir kere yaptığınız konservelerin yanına gidin ve kapağına kulağınızı dayayın. Eğer içeriden ses geliyorsa bu konservenizin hava aldığını gösteriyordur.
DİKKAT GIDA ZEHİRLENMESİ OLABİLİR
Bir konserveden ses geldiğini duyduğunuz an o konserveyi hemen atın. Asit ile tepkimeye giren bu konserve yüzünden çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıp can sağlığınızdan bile gıda zehirlenmesi nedeni ile olabilirsiniz.
BİR KAŞIK KOYUN MÜKEMMEL OLSUN
Konservelerinizin mükemmel bir sonuca ulaşmasını istiyorsanız kesinlikle sofra tuzu kullanmayın. Burada tercih etmeniz gereken tuz türü kaya tuzu olmalıdır.
Ölçüde kafanız karışıyorsa eğer orta boy bir kavanoza 2 kaşık kaya tuzu koyun. Bu hareket ile eşsiz bir konserve yiyebileceksiniz.