Kontrollü sosyal hayata geçiliyor: Yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor

Kontrollü sosyal hayata geçiliyor: Yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’dan itibaren alınan tedbirler kapsamında normale dönüşü açıkladı. Türkiye’de birçok alana getirilen kısıtlamalar ise 1 Haziran itibaren normale dönecek. İşte 1 Haziran’dan sonra tedbirli yaşam ve normale dönüş…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin, 1 Haziran'dan itibaren normale dönüş kapsamında değişeceğini açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama çerçevesinde 1 Haziran'dan sonra kalkacak olan kısıtlamalar ve madde madde normalleşme aşamaları… Detaylar haberimizde…

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT SINIRLAMASI KALKIYOR

Şehirlerarası seyahat sınırlaması yarından sonra tamamen kalkacak. Yaşanan gelişmelere göre, olumsuz bir durum görülmesi halinde bazı illere bu kısıtlama yeniden getirilebilecek.

MİLYONLARCA KAMU ÇALIŞANI NORMAL ÇALIŞMA SAATLERİNE DÖNÜYOR

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran’dan itibaren normal çalışma saatlerine geçiş yapacak.

İÇ HAT UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Haziran itibarıyla hava yolunda iç hat uçuşlarının başlayacağını açıkladı.

SPOR SALONLARI AÇILIYOR

Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırıldı. Spor salonları, spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, gece 24.00'e kadar hizmet verebilecek. Spor salonlarındaki buhar banyosu ve sauna bölümleri kapalı kalacak.

ECZANELER NORMALE DÖNÜYOR

İstanbul Eczacı Odası, normalleşme süreci kapsamında, 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla İstanbul'da eczane açılış-kapanış saatlerinin hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 olarak uygulanacağını açıkladı.

KREŞLER VE BAKIM EVLERİ DE 1 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran’da açılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları kurumlarınca değerlendirecek.

AT YARIŞLARI 10 GÜN SONRA BAŞLIYOR

Hipodromlar 10 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırıldı. Spor tesisleri ile içlerindeki tesisler gece 24.00’e kadar hizmet verebilecek.

65 YAŞ ÜSTÜNE YASAK DEVAM EDİYOR

65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00 ile 20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. Öte yandan esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başına geçebilecek.

SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASINDA SINIR 18 YAŞ

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulaması da 18 yaşa indirildi. 0-18 yaş grubunun tamamı çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

KAFELER VE RESTORANLAR 1 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

1 Haziran tarihi itibari ile restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahlinde saat 22.00’ye vermek koşuluyla hizmet vermeye devam edecek.