Konut metrekare fiyatları korkuttu. Gel de bu semtten ev alabilirsen al

Konut metrekare fiyatları korkuttu. Gel de bu semtten ev alabilirsen al
Konut fiyatlarındaki yükseliş sonrası değer artışı zirveye çıkan il ve ilçelerin yer aldığı liste güncellendi. Ortaya çıkan tablo korkuttu. Türkiye’de metrekare fiyatı 47 bin lira ile Beşiktaş zirveye oturdu.

Türkiye’deki konut fiyatlarındaki enflasyon korkutan rakamlara çıktı. Bu fiyatlarla ancak mutlu azılığın ev alabileceği gözler önüne serildi.
Türkiye''de fiyat artışları nedeni ile vatandaş ne ev ne de araba alabiliyor öyle ki market alışverişi yapmakta bile güçlük çekiyor. İl bazında bakıldığında Türkiye''nin metrekare fiyatı en yüksek il Muğla olurken, en pahalı metrekare fiyatı olan ilçe ise Beşiktaş olarak kayıtlara geçti

Durum böyleyken yılın ilk altı ayına ilişkin yayımlanan son rapor da bu artış çok net bir şekilde görüldü.Fiyatlar ortalama yüzde 134 artarken, değeri en fazla artan ilçe Beşiktaş il ise Muğla oldu. Yapılan araştırmaya göre listenin zirvesinde yer alan İstanbul''un Beşiktaş ilçesinden konut metrekare (M2) fiyatları 50 bin TL bandına yaklaştı.


Araştırmaya göre il bazında metrekare fiyatı ele alındığında listenin başını ortalama 19 bin lira ile Muğla çekti
İşte konut M2 değerinde en fazla artış gösteren ilçeler..
Ayrıca raporda metrekare değerinde en fazla artış gösteren ilçeler ise şu şekilde yer aldı.

İl bazında bakıldığında ise metrekare bazında Türkiye’den en pahalı il Muğla oldu. Bünyesinde bir çok turizm merkezi barındıran Muğla’nın ardındansa İstanbul geliyor.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler