Konya’da aynı aileden 7 kişiyi öldürmüştü. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı

Konya’da aynı aileden 7 kişiyi öldürmüştü. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı
Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen zanlı Mehmet Altun tutuklandı.

Konya''nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alının katil zanlısı Mehmet Altun tutuklandı.

Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi''nde polis ve jandarma ekiplerinin arama tarama faaliyeti sırasında saklandığı mezarlıkta dün yakalanan Mehmet Altun''un emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde, geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi''ne sevk edildiği bildirildi

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "tasarlayarak canavarca hisle 7 kişiyi öldürme", "yakarak mala zarar verme", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "taşıma ruhsatsız silah bulundurma" suçlamalarından tutuklandı.

Konya''nın Meram ilçesinde 30 Temmuz''da yaşanan olayda Dedeoğlu ailesinin evine silahlı saldırı düzenlenmiş, ev ateşe verilmişti.

Konya Valiliği, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü saldırının katil zanlısının Mehmet Altun''un güvenlik ekipleri tarafından bir süredir saklandığı yerde yakalandığını duyurmuştu.

Dedeoğlu ailesinin evine düzenlenen silahlı saldırının ardından gözaltına alınan 13 kişiden 10''u tutuklanmıştı.

Mehmet Altun''un, Dedeoğlu ailesinin kavgalı olduğu Çalık ailesinin akrabası olduğu belirtiliyor.

Konya Valiliği''nden yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Altun isimli firari şüphelinin yakalandığı duyuruldu.

Açıklamada, ''''7 vatandaşımızı vahşice katleden fail Mehmet Altun; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Özel Harekat birimlerimizin koordineli ve etkin çalışmaları neticesinde saklandığı yerde sağ olarak yakalanmıştır'''' ifadeleri yer aldı.

Valilik, nerede gizlendiğine dair bir detay paylaşmadı ancak ajanslar, Altun''un Bozkır ilçesinde bir dağlık arazide yakalandığını aktardı.

Avukat Karabulut, olayda hayatını kaybeden Yaşar, Barış, Serpil, Serap, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğlu''nun, Kars''tan yıllar önce göç ettiklerini belirtmişti. Saldırıda hayatını kaybeden aile fertlerinin cenazeleri Cumartesi günü toprağa verildi.

İlgili Haberler